Aktualizované Krimi

Streľba na streleckom krúžku na ZŠ v Spišskej si vyžiadala jedného zraneného!

Polícia uviedla, že streľba na streleckom krúžku na ZŠ v Spišskej Novej Vsi si v stredu 27. februára predpoludním vyžiadala jedného zraneného žiaka.

Zdroj: Dnes24.sk

„V tejto chvíli môžem potvrdiť, že na jednej zo škôl v Spišskej Novej Vsi došlo na streleckom krúžku k úrazu. Rozsah zranení v tejto chvíli nie je známy, poškodená osoba je však mimo ohrozenia života. Príslušníci Policajného zboru vec na mieste dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony. Zároveň polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie informácie o prípade poskytneme hneď, ako to situácia dovolí,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Polícia na svojom facebooku dodala, že k úrazu na streleckom krúžku došlo neodbornou manipuláciou so vzduchovkou.

Hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková informovala, že po tom, čo jeden chlapec vystrelil na svojho spolužiaka zo strelnej zbrane, museli maloletého pacienta so zranením hlavy previezť po prvotnom ošetrení do spišskonovoveskej nemocnice.

„Pacient je v stabilizovanom stave, pri prevzatí lekárskym tímom spišskonovoveskej nemocnice bol pri vedomí. Momentálne čaká na letecký prevoz na vyššie pracovisko do Košíc s cieľom operácie,“ uviedla Jana Fedáková zo skupiny Svet zdravia. Dodala, že ide o 13-ročného pacienta so strelným poranením hlavy. Doplnila, že školáka transportujú na kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny do Košíc, kde si ho prevezmú neurochirurgovia.

Na stránke mesta Spišská Nová Ves sa vyjadril aj riaditeľ Základnej školy Z. Nejedlého 2 Miroslav Nováček. „Ubezpečujem rodičov, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe. Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ uviedol.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM