Barbara Dallosová Správy

AKTUÁLNA štrajková situácia v meste: Pribudla ďalšia základka, čo sa deje v žiarskom gymnáziu?

Štrajk učiteľov, ktorý sa sa dotkol aj nášho mesta, pokračuje. Aká je aktuálna situácia v žiarskych školách, ktoré sa doňho zapojili? Čítajte najnovšie informácie priamo od vedení škôl.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNA štrajková situácia v meste: Pribudla ďalšia základka, čo sa deje v žiarskom gymnáziu?
Zdroj: TASR

O štrajku učiteľov, do ktorého sa zapojili aj žiarske školy a pedagógovia, vás priebežne informujeme celý týždeň. Niekde sa ruch do školských lavíc vrátil, inde zase spustili štrajk len dnes.

Oddnes je súčasťou štrajku aj ZŠ s MŠ Štefana Moysesa (cirkevná), ktorá nie je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Ako nám potvrdili na sekretariáte, škola sa do štrajku zapojila vo štvrtok (28.1.), vyučovanie neprebieha, už zajtra by sa ale škola mala vrátiť do normálneho režimu.

Základná škola na Ul. Dr. Janského (jednotka) sa do štrajku zapojila už začiatkom týždňa. Ako uviedol riaditeľ Marek Baláž, v týchto chvíľach už sa na jednotke učí, nie však v stopercentnom režime. ,,Dnes a zajtra (28.1.,29.1.) pôjdeme v takom režime, že prvý stupeň bude mať časovo obmedzené vyučovanie (4 hodiny). Školský klub detí bude pritom fungovať od šiestej do piatej. O deti prvého stupňa sa vieme postarať na celý deň. Žiaci 5. – 9. ročníka zatiaľ zostávajú doma. Stále máme v štrajku 13 ľudí, všetko závisí do toho ako sa nám povracajú do práce," vysvetlil riaditeľ.

Učí sa už aj na Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémii EBG. ,,Napriek pokračujúcemu štrajku učiteľov na našej škole oznamujeme žiakom, že vyučovanie začína vo štvrtok 28.1.2016," informuje na svojich oficiálnych webových stránkach vedenie školy.

Na Gymnáziu Milana Rúfusa štrajkuje 17 učiteľov, brány ale škola nezavrela. ,,Časť učiteľov štrajkuje a časť je v škole, aby sa škola nezatvorila. Vyučovanie prebieha, všetky hodiny sú pokryté, ale žiaci majú zmenený rozvrh," vysvetlila riaditeľka školy Dana Paálová.

Na Základnej škole na ulici M. R. Štefánika sa podľa slov riaditeľky Ľubice Baranovej štrajkovalo len v pondelok, od utorka škola funguje normálne. ,,My sme štrajkovali len v pondelok, zapojilo sa vtedy päť učiteliek. V tejto chvíli mi nenahlásil nikto nič, zatiaľ učíme v normálnom režime," priblížila.

Základná umelecká škola Zity Strnadovej-Parákovej sa vrátila do bežného režimu, ako ale zdôraznila riaditeľka Dana Kravecová, ďalší štrajk nevylučuje: ,,Štrajk sme ukončili, ale sme v štrajkovej pohotovosti, takže ak to bude nutné, opäť štrajk podporíme nejakým dňom. V týchto dňoch ale vyučovanie prebieha normálne."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM