Filip Chudý Správy Regióny

Aktuálne FOTO z požiaru v areáli Považských strojární: Škody budú státisícové

Hasičom sa až po vyše 14 hodinách podarilo zlikvidovať jeden z najväčších tohtoročných požiarov. Odhadované škody budú obrovské.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne FOTO z požiaru v areáli Považských strojární: Škody budú státisícové
Zdroj: povazska.dnes24.sk

V pondelok večer bol ohlásený požiar v areáli bývalých Považských strojární, pričom horela výrobná hala spoločnosti Spanner SK, v ktorej bolo aj miesto na občasné nanášanie farieb, ľudovo nazývané lakovňa. „Požiar bol nahlásený v utorok o 18:48, lokalizovaný bol v noci o 0:45 a zlikvidovaný bol v stredu o 9:59, čiže zásah je ukončený,“ povedal nám priamo na mieste riaditeľ OR HaZZ v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík.

Zdroj: povazska.dnes24.sk

„Na začiatku to bolo ohlásené ako dymenie, ale nakoniec sa z toho vykľulo horenie, hlavne strešného plášťa sendvičovej konštrukcie, pričom hlavne tento plášť dal najviac zabrať hasičom, pretože sa v medzipriestore šíril na obe strany od vzniku požiaru,“ vysvetlil Zdeno Tarabík.

Celkovo sa podľa neho na zásahu vystriedalo približne 50 príslušníkov a 15 kusov záchrannej techniky, z toho v noci zasahovalo 42 príslušníkov. Zasahovali hasiči z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, Dubnice nad Váhom, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Považskej Teplej. „Bol to u nás jeden z väčších požiarov v tomto roku, nielen čo sa týka počtu príslušníkov a zásahovej techniky, ale aj dĺžky samotného zásahu,“ informoval Tarabík, ktorý tiež ocenil kvalitnú a zároveň ťažkú prácu hasičov na tomto zásahu.

Výška škody nie je podľa jeho slov ešte spresnená. „Predbežne sa ale hovorilo o škode približne 300 000 eur, ale všetko bude spresnené až po obhliadke,“ vyjadril sa Zdeno Tarabík. Ešte tiež nevedel povedať, z čoho vznikol požiar, keďže je to v štádiu vyšetrovania, no ako dodal, nikto sa našťastie nezranil a tiež nemusel vyhľadať lekársku pomoc.

Uhasený požiar v Považskej Bystrici: Zhorená strecha výrobnej haly
29
Galéria
Zdroj: povazska.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM