Eva Sládková Správy Rôzne

Alkohol za volantom je priveľké zlyhanie. Náčelník Mestskej polície v Bratislave Marek Gajdoš skončil

Náčelník Mestskej polície v Bratislave Marek Gajdoš mal minulý týždeň nehodu. V krvi mu namerali zvyškový alkohol.

Ilustračný obrázok k článku Alkohol za volantom je priveľké zlyhanie. Náčelník Mestskej polície v Bratislave Marek Gajdoš skončil
Zdroj: TASR

Marek Gajdoš sa k svojmu zlyhaniu postavil čestne. Ponúkol rezignáciu a ospravedlnil sa občanom.

„Chcem sa hlboko ospravedlniť. Sklamal som obyvateľov nášho mesta, členov zboru Mestskej polície, vedenie mesta a seba samého,“ napísal.

Čas na rozmyslenie

Náčelník pri nehode nikomu neublížil, odnieslo si to len jeho auto. Aj preto si primátor Bratislavy zobral víkend na rozmyslenie, či jeho rezignáciu prijme.

„Pri rozhodovaní stálo na jednej strane vyvodenie zodpovednosti za vážne pochybenie náčelníka. Na strane druhej pokračovanie v práci Mareka Gajdoša, skvelého, čestného policajta s bezchybným profesionálnym kreditom, výbornými výsledkami na čele mestskej polície, vrátane perfektnej spolupráce a koordinácii celej mestskej polície v súčasnej zložitej situácii v koronakríze. Akokoľvek som nad tým uvažoval, prišiel som k záveru, že nie je možné mať oboje,“ vraví Matúš Vallo.

Výberové konanie

Primátor Mareka Gajdoša požiadal, aby zotrval vo funkcii do konca júna. Dovtedy chce vypísať a zrealizovať otvorené výberové konanie na túto pozíciu.

„Zlyhanie, ktorého sa dopustil, považujem za príliš vážne na to, aby naďalej mohol stáť na čele Mestskej polície – organizácie, ktorú sa tak poctivo pokúšame meniť. Zároveň je pre mňa ale veľmi dôležité, aby v súčasnej situácii počas koronakrízy a vzhľadom na dôležitú úlohu príslušníkov zboru bol zabezpečený riadny a plynulý chod mestskej polície,“ dodal Matúš Vallo.

O novom náčelníkovi Mestskej polície potom na základe odporučenia primátora definitívne rozhodne Mestské zastupiteľstvo.

Matúš Vallo o svojom rozhodnutí podrobne informuje už aj na svojom facebooku.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM