Rastislav Búgel Hokej

All Star víkend sa blíži: TOTO sú informácie o programe, Stümpel kapitánom jedného z tímov

Vedenie hokejovej Tipsport Ligy pripravilo pre slovenských fanúšikov prvýkrát tzv. All Star víkend. Ten sa uskutoční po vzore zámorskej NHL už 23. a 24. januára 2016 v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku All Star víkend sa blíži: TOTO sú informácie o programe, Stümpel kapitánom jedného z tímov
Foto: Rastislav Búgel

V rámci originálneho hokejového konceptu sa postavia proti sebe v troch dvadsaťminútových stretnutiach štyri desaťčlenné tímy na čele s kapitánmi družstiev v zložení Róbert Petrovický, Michal Handzuš, Jozef Stümpel a Ľuboš Bartečko. Toto športové podujatie bude zaujímavé aj svojím charitatívnym rozmerom, v rámci ktorého prebehne dražba hokejových dresov a výťažok poputuje Nadácii Detského kardiocentra na pomoc deťom s vrodenými alebo získanými srdcovými ochoreniami.

Kapitáni si vyskladajú tímy

„Po športovej stránke sme sa inšpirovali úplne novým originálnym konceptom All Star NHL, v rámci ktorého sa počas troch dvadsať minútových tretín odohrá miniturnaj štyroch desaťčlenných tímov formátom 3 na 3. Tipsport Ligou určení kapitáni Petrovický, Handzuš, Stümpel a Bartečko v spolupráci s vyžrebovaným trénerom a manažérom tímu si v sobotňajšom drafte vyskladajú svoje tímy z nominovaných hráčov,“ povedal Richard Lintner, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej, ktorý riadi najvyššiu slovenskú súťaž.

Ukážka kvalít

Štyri družstvá a ich manažéri sú zároveň zástupcovia hlavných partnerov podujatia All Star víkendu a Tipsport Ligy. Proti sebe nastúpia zástupcovia tímov Tipsportu, Slovnaftu, Škody a spoločnosti WSM. Samotný formát turnaja bude prebiehať nasledovne:

  1. tretina zápasu (20 min.) – tím 1. vs. tím 2.
  2. tretina zápasu (20 min.) – tím 3. vs. tím 4.
  3. tretina zápasu (20 min.) – víťaz z prvej tretiny vs. víťaz z druhej tretiny.

„Som presvedčený, že na rozdiel od zámorskej NHL All Star súťaže sme na Slovensku ešte originálnejší. Slovenská verzia All Star víkendu 2016 bude jedna veľká ukážka toho, o čom Tipsport Liga naozaj je. Okrem výborných hráčov, skvelých trénerov a našich klubov, zapojíme do tohto hokejového eventu veľmi originálne aj hlavných partnerov podujatia,“ dodal Lintner.

Nebudú chýbať sprievodné podujatia

Podujatie bude zaujímavé aj charitatívnym rozmerom, v rámci ktorého bude prebiehať dražba hokejových dresov. Výťažok z dražby poputuje Nadácii Detského kardiocentra na pomoc deťom s vrodenými alebo získanými srdcovými ochoreniami. Pre deti a širokú verejnosť je pripravených niekoľko sprievodných podujatí okrem iného tzv. verejné korčuľovanie s All Star hráčmi. Vstupenky na All Star víkend sú k dispozícii prostredníctvom portálu predpredaj.sk.

Program podujatia:

sobota, 23. januára:

  • 17.00 tlačová konferencia za účasti partnerov podujatia, kapitánov tímov, trénerov a pozvaných hostí
  • 17.10 draft

nedeľa, 24. január

  • 10.00 fotogramiáda a korčuľovanie s Orangeom
  • 16.00 Zápas hviezd

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM