Lenka Fedorová Regióny

Amfík v Košiciach trochu inak: OBRÁZKY s krásnou vôňou nostalgie. Pamätáte?

Vyhľadávané miesto stretávok pri letných filmoch má za sebou už viac ako polstoročie. Na obľúbenosti mu to však neubralo.

Ilustračný obrázok k článku Amfík v Košiciach trochu inak: OBRÁZKY s krásnou vôňou nostalgie. Pamätáte?
Zdroj: TASR

Obľúbený košický Amfik sa pomaly chystá zahájiť letnú sezónu. Už v máji sa budeme môcť tešiť na hokejové mestečko, kde Košičania opäť dokážu, že naše mesto hokejom jednoznačne žije. Po ňom si budete môcť vychutnať filmový festival s názvom Retro film festival.

Amfiteáter zažil prvé letné premietanie v roku 1965 v rámci Filmového festivalu pracujúcich. 19. júna 1965 vzhliadlo premiéru filmu Obchod na korze v hlavnej úlohe s Jozefom Krónerom 20 000 tisíc divákov.

Odvtedy sa stal obľúbeným a vyhľadávaným miestom najmä mladých ľudí, ktorých lákali nielen kvalitné filmy, ale aj jedinečná atmosféra. V súčasnosti sa teší najväčšiemu záujmu najmä počas hokejových zápasov. Prvý ročník hokejového mestečka sa uskutočnil v roku 2011, keď sa na Amfiteátri zišlo až 10 000 hokejových fanúšikov.

Umiestnenie košického Amfiteátra bolo už v roku 1954 na východnom svahu kopca na kalvárii. Jeho výstavba bola rozdelená do 4 etáp, no nakoniec z toho vzišli len 2 etapy. Prvá bola ukončená v roku 1959 a druhá v roku 1966. Práve z druhej etapy vám v našej fotogalérii prinášame dobové fotografie, ako to na Amfiteátri niekedy vyzeralo.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Ako to vyzeralo na letisku v Košiciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda nechať si ujsť!

August 1968 ovplyvnil životy mnohých Košičanov: Prečítajte si dobové zápisy Verejnej bezbečnosti z pohnutých dní

Dobové fotky košického Amfiteátra
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM