Správy Zo Slovenska

Danko sa vybral na Tribeč: ŠKODA, že tu nie je nikto z vlády, možno by zmizli, VIDEO

Turistické topánky si nedávno kvôli tradičnému pochodu partizánskych chodníkom obul aj šéf národniarov Andrej Danko. Návštevu Tribeča "odporučil" aj vláde.

Ilustračný obrázok k článku Danko sa vybral na Tribeč: ŠKODA, že tu nie je nikto z vlády, možno by zmizli, VIDEO
Zdroj: Facebook.com/Andrej Danko - predseda SNS

V sobotu 20. augusta sa zo Zlatna na Skýcov konal tradičný pochod venovaný 78. výročiu Slovenského národného povstania. V obciach má pochod Náučným partizánskym chodníkom dlhoročnú tradíciu. Tento rok sa konal už 34. ročník.

Pochodu predchádzalo položenie vencov pri pamätníku SNP v obci Zlatno. Okrem obyvateľov obcí a starostov sa pietneho aktu zúčastnili aj viacerí politici.

Prečítajte si tiež

Nechýbal Peter Pellegrini, poslanci NR SR Marián Kéry, Peter Kmec a Erik Tomáš i predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica či zástupca ministerstva obrany SR – generálny riaditeľ sekcie ľudských zdrojov Martin Jakal.

Nechal by ich zmiznúť?

Po stopách partizánov sa vydal aj predseda SNS Andrej Danko. V Tribeči, ktorý je známy aj viacerými príbehmi o zmiznutiach ľudí, nahral video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

Okrem záberov z pochodu pridal aj krátky odkaz. „Je tu les, kde údajne miznú ľudia. Škoda, že tu nie sú predstavitelia vlády, že by tu možno aj trošku zmizli,“ podpichol Danko.

Záhadné zmiznutia

Trasa zo Zlatna na Skýcov má dvanásť kilometrov. Náučný partizánsky chodník má priblížiť históriu odboja pod Tribečom.

O publicitu týchto lesov sa pred pár rokmi výrazne pričinil spisovateľ Jozef Karika, ktorý napísal knihu Trhlina. Spomína v nej aj najstarší prípad záhadného zmiznutia lesníka Štefana Šamšala, ktorý sa v roku 1929 bez stopy stratil pri obhliadke poľovného revíra.

Známy je aj prípad Márie Šlajserovej, ktorá šla z Mankoviec do neďalekého Zlatna, kam však nikdy nedorazila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na pohorí Tribeč údajne miznú ľudia. Je napísaná aj sci-fi kniha s názvom Trhlina. Žiaľ z predstaviteľov štátu nikto na pochode nebol. Škoda. Mohli by už “zmiznúť”. 😁

Posted by Andrej Danko - predseda SNS on Saturday, August 20, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM