Zo Slovenska

Andrej Danko v Národnom onkologickom ústave: Podrobí sa operácii

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko je od nedeľného (24.4.) večera hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Dôvodom jeho hospitalizácie je podozrivý ložiskový nález v žalúdku.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Danko v Národnom onkologickom ústave: Podrobí sa operácii
Zdroj: TASR

V tejto súvislosti sa dnes Danko podrobí operácii pod vedením prednostu kliniky chirurgickej onkológie Juraja Pechana a primára Daniela Pinďáka. TASR o tom dnes informovala šéfka komunikácie parlamentu Zuzana Čižmáriková.

Danko sa už minulý týždeň vyjadril, že je vystavený veľkej hektike, ktorá sa môže prejaviť aj na jeho zdraví. „Odolávate tisíckam útokov, dostávate politické facky, podpásovky a žnete aj energie ľudí, ktorí sa naozaj trápia a rozmýšľajú, ako zmeniť svoj život. Dovolím si zaželať premiérovi rýchle uzdravenie. A dúfať, že aj ja sa po ťažkostiach so žalúdkom rýchlo zaradím do pracovného procesu,“ povedal Danko.

Predseda NR SR zároveň potvrdil v nedeľňajšej televíznej relácii TA3, že sa nezúčastní na hlasovaní o programovom vyhlásení vlády. V parlamente ho budú zastupovať podpredsedovia NR SR. „V tých hlavných procesných veciach, ako je možné podpisovanie zákonov či prijímanie návštev, to bude Béla Bugár,“ uviedol Danko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM