Správy

Andrej Kiska z politiky neodchádza: Založí vlastnú stranu

Dosluhujúci prezident Andrej Kiska sa po uplynutí mandátu z politiky nevytratí. Založiť chce novú politickú stranu, ktorú verejnosti predstaví už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Kiska z politiky neodchádza: Založí vlastnú stranu
11
Galéria
Zdroj: TASR

Andrej Kiska bude slovenským prezidentom do 15. júna. Po tomto termíne sa stane novou hlavou štátu Zuzana Čaputová. Kiska však z politiky neodchádza.

Polemiky o jeho ďalšom pôsobení sa začali šíriť hneď ako oznámil, že sa o prezidentský palác znova uchádzať nebude. V hre bolo aj založenie politickej strany.

„Sľúbil som, že urobím všetko, čo je v mojich silách, aby po ďalších parlamentných voľbách malo Slovensko slušnú a spravodlivú vládu. A svoj sľub dodržím,“ píše Andrej Kiska na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook.

Aktuálny prieskum agentúry AKO ukázal, že až 57% opýtaných ho považuje za najdôveryhodnej­šieho politika v krajine. Podobné prieskumy Kiska vedie už od svojho nástupu do prezidentského ú­radu.

Denník N prišiel so správou, ktoré dlhomesačné dohady potvrdila. Podľa portálu má prezident Andrej Kiska do konca týždňa oznámiť vznik novej politickej strany. Novú stranu by mal predstaviť videom, v ktorom sa však nedozvieme zloženie a ani názov strany. „To chce urobiť až po zániku svojho prezidentského mandátu, čo bude 15. júna,“ píšte Denník N, ktorému to mali potvrdiť dva nezávislé zdroje z politického prostredia.

Foto: ilustračné

Andrej Kiska
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM