Webnoviny - Svet

Angelina Jolie sa stretla s obeťami povodní

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – Americká herečka Angelina Jolie dnes navštívila povodňami postihnutý severozápad Pakistanu, aby zdôraznila obrovský rozsah tejto katastrofy, ktorá postihla 21 miliónov ľudí.

Tridsaťpäťročná Jolie, ktorá je veľvyslankyňou dobrej vôle pre Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), sa v meste Nowšera stretla s afganskými utečencami, miestnymi obyvateľmi a záchranármi. „Rozsah tejto katastrofy je obrovský. Ide o veľmi komplexnú situáciu, nejde iba o povodne,“ vyhlásila herečka, pre ktorú to bola od vymenovania do funkcie veľvyslankyne dobrej vôle UNHCR už štvrtá návšteva Pakistanu. Hollywoodska hviezda taktiež vyzvala verejnosť na finančnú pomoc pre obete povodní, pričom sama darovala 100-tisíc dolárov (v prepočte približne 77-tisíc eur).

Podľa Organizácie Spojených národov (OSN) mesiac katastrofických záplav neprežilo 1760 obyvateľov Pakistanu, pričom živel zasiahol viac ako 21 miliónov ľudí. Pod vodou stále zostávajú rozsiahle oblasti, najmä v južnej provincii Sindh. Voda tiež zničila viac ako 3,6 milióna hektárov poľnohospodár­skej pôdy.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM