Webnoviny - Svet

Antič zostáva trénerom srbskej reprezentácie

WEBNOVINY.SK

Radomir Antič Foto: SITA/AP BELEHRAD 19. augusta (WEBNOVINY, Reuters) – Vedenie Srbského futbalového zväzu (FSS) napokon pristúpilo na pokračovanie spolupráce s trénerom reprezentácie Radomirom Antičom, ktorý na základe minulotýždňového ultimáta súhlasil s výrazným znížením svojho príjmu. Vo štvrtok to oznámil prezident FSS Tomislav Karadžič.

„Po zdĺhavých rokovaniach sme sa rozhodli, že Radomir Antič povedie národný tím aj v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2012. K takémuto záveru sme dospeli napriek konfliktu a iskreniu medzi trénerom a nami v ostatnom období,“ skonštatoval Karadžič na tlačovej besede.

Stolička pod koučom Antičom sa rozkývala po neúspechu na MS 2010 v JAR, olej do ohňa priliala aj následná prehra 0:1 s Grékmi v prípravnom zápase. „V celom spore bolo vypovedaných veľa nie príliš pekných slov. Nejde o ideálne riešenie, ale tréner súhlasil s krátením svojho príjmu a je to stále najvhodnejší muž na túto pozíciu,“ pokračoval Karadžič.

Medzinárodná futbalová federácie (FIFA) nedávno zamietla odvolanie sa proti 4-zápasovému dištancu pre bývalého obrancu Antiča, ktorý si 61-ročný lodivod vyslúžil za výpad vo či rozhodcovi počas duelu medzi Srbskom a Austráliou (1:2) na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. „Trest je veľkou nepríjemnosťou, ale veríme, že zvyšok realizačného tímu dokáže kouča aj na základe jeho inštrukcií dočasne zastúpiť,“ povedal Karadžič.

Srbi pôvodne hľadali za Antiča náhradu, napokon mu však dali druhú šancu. „Počas celého sporu sme komunikovali s niekoľkými trénermi, ktorí boli potenciálnymi pokračovateľmi. Stále sme však dúfali, že s ním napokon dosiahneme kompromis. Angažovať nového kouča bez potrebných znalostí mužstva krátko pred kvalifikáciou by totiž bolo veľkým rizikom. Nepáčilo sa nám Antičovo arogantné správanie po MS. V najlepšom záujme srbského futbalu však bolo, aby sa celý problém podarilo vyriešiť,“ podotkol Karadžič.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM