Svet Zo zahraničia

Arnold Schwarzenegger vyzval na boj proti znečisťovaniu: Zapojiť by sa mali všetci

Herec a politik Arnold Schwarzenegger v utorok na návšteve rodného Rakúska opätovne vyzval na väčšiu angažovanosť pri ochrane klímy a boji proti znečisťovaniu. Zdôraznil, že do tohto úsilia sa musí zapojiť každý, informovali agentúry DPA a APA.

Ilustračný obrázok k článku Arnold Schwarzenegger vyzval na boj proti znečisťovaniu: Zapojiť by sa mali všetci
6
Galéria
Zdroj: TASR

Musíme bojovať proti znečisteniu sveta. Musíme pre to urobiť všetko, všetci musia spolupracovať,“ povedal Schwarzenegger vo Viedni, kde sa stretol s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom. Ten sa mu poďakoval za angažovanosť za Rakúsko i životné prostredie.

Bývalý guvernér amerického štátu Kalifornia túto príležitosť využil aj na propagáciu najnovšej klimatickej konferencie svojej environmentálnej organizácie R20, ktorú s podporou OSN založil v roku 2010 s cieľom pomôcť regiónom po celom svete realizovať opatrenia na ochranu klímy. Tretí Rakúsky summit R20 sa bude konať vo Viedni 28. mája.

Schwarzenegger (71) je v rodnej krajine už niekoľko dní. Cez víkend tam sledoval preteky svetového pohára v lyžovaní v Kitzbüheli. V stredu sa stretne s rakúskym prezidentom Alexandrom van der Bellenom, následne odcestuje do Maďarska.

Schwarzenegger v Rakúsku
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM