ELA Rôzne

August prináša studený front a ochladenie, kedy opäť udrú horúčavy?

Prvý augustový víkend priniesol dusné a teplé počasie, teploty sa na juhozápade vyšplhali k +30 °C. Kým Európu sužovalo pred pár dňami +40 °C, teraz prichádza ochladenie.

Ilustračný obrázok k článku August prináša studený front a ochladenie, kedy opäť udrú horúčavy?
Zdroj: TASR/František Iván

pondelok počas dňa očakávame zamračené počasie, na východe bude ešte polooblačno. V západnej polovici územia sa na mnohých miestach vyskytnú prehánky, dážď, ojedinele aj búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne, informuje iMeteo.sk.

Najvyššia denná teplota vystúpi na +18 až +25 °C, na východe Podunajskej nížiny, na juhu stredného Slovenska a na juhu východného Slovenska môžu teploty vystúpiť na +25 až +30 °C.

utorok sa bude front vlniť nad našim územím. Zatiaľ čo na stredné a západné Slovensko už prenikne studený vzduch, na východe budú teploty naďalej vysoké, od +24 do +30 °C.

„Ochladenie sa dostane na východ až v priebehu stredy, kedy maximálne denné teploty dosiahnu na celom území od +21 do +26 °C, na severe bude len okolo +19 °C. Očakávame tam aj zrážky, na západnom a strednom Slovensku v stredu očakávame už krajšie počasie,“ dodáva iMeteo.sk.

Maximálne denné teploty tak do stredy klesnú, no najmä na východe nebude ochladenie výrazné. Teploty zostanú s výnimkou severného Slovenska na letných hodnotách.

Zdroj: iMeteo.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM