Kultúra

Augustové kinotipy: Akcia i Star Trek. Pred veľkým plátnom sa nudiť nebudete

Akčný snímok s príťažlivým Jaredom Letom, animovaná komédia o tajnom živote zvierat či legendárna vesmírna loď Enterprise v populárnej sérii Star Trek. August ponúka niekoľko zaujímavých filmov.

(3.8.) Jednotka samovrahov (Suicide squad)

- akčný, thriller, fantasy (trailer)

Režisér David Ayer známy z filmov S.W.A.T, Železné srdce či Rýchlo a zbesilo ponúka ďalšiu z akčných lahôdok. Obľúbenci napätia, výbuchov a zbraní sa môžu tešiť aj na hviezdne obsadenie. V hlavných úlohách sa totiž predstavia držiteľ Oscara Jared Leto, Viola Davisová, ale aj svetoznámy Will Smith či americký herec so švédskymi koreňmi Joel Kinnaman.

Najnebezpečnejší zločinci, väzni, ktorí nemajú čo stratiť, sa na podnet vlády USA vydávajú na nebezpečnú misiu. Jej cieľom je premôcť záhadnú bytosť, ktorá má jednu zásadnú vlastnosť – doposiaľ ju nik neporazil.

PREČÍTAJTE SI: Taliansko i filmový svet smútia. Zomrel sympaťák s tvrdou päsťou Bud Spencer

(11.8.) Tajný život maznáčikov (The Secret Life of Pets)

- komédia, animovaný (trailer)

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo robia vaši štvornohí miláčikovia, keď práve nie ste doma? Kto sa chce zabaviť, nemal by si dať ujsť práve túto animovanú 3D komédiu. Film pochádza z dielne Illumination Entertainment, ktorá má za sebou úspešné kúsky ako Ja, zloduch či Mimoni.

Tajný život maznáčikov produkovali Chris Renaud a Yarrow Cheney. Pointou jednej z najočakávanejších komédií roka je predstava Katie, trochu popletenej majiteľky psa Maxa, o šťastnom živote v trojici. Preto si „adoptuje“ ďalšieho chlpáča – Barona. Lenže žiadna láska sa nekoná. Max a Baron si od prvej chvíle nesadnú a počas neprítomnosti Katie si navzájom strpčujú život.

Ako to už býva, situácia sa skomplikuje natoľko, že sú „nerozluční psí bratia“ konfrontovaní spoločným nepriateľom – skupinou zvierat bez domova, ktorým šéfuje šialený králik.

PREČÍTAJTE SI:Hra, pri ktorej ide o zábavu i život! Pokémoni po čase opäť útočia a darí sa im to

(18.8.) Star Trek: Do neznáma (Star Trek: Beyond)

- dobrodružný, akčný, sci-fi (trailer)

Dlhé roky populárna loď Enterprise pokračuje v napĺňaní osudu sci-fi legendy Star Trek. Tentoraz sa vydáva za hranice známeho vesmíru. Snímok režíroval Justin Lin, ktorý prebral slávnu filmovú sériu od J. J. Abramsa. Aj Lin zvolil zaujímavé filmové obsadenie. Priaznivci sa môžu tešiť na mená ako Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg (tento britský komik je aj autorom scenára, pozn.), John Cho, Anton Yelchin či Idris Elba.

Režisér Lin sa rozhodol, že tento startrekovský diel pojme inak, ako bola fanúšikovská obec zvyknutá. Chce šokovať, zaskočiť, nechať divákov, aby dali priestor svojim pocitom a zážitkom. Príbeh sa nesie na klasickej línii – posádka vesmírnej lode sa snaží prebádať nezmapované miesta vesmíru, čo má za následok, že narazí na nepriateľa, ktorý jej dá poriadne zabrať.

Ďalšie tipy

Komédie:

Buchty a klobásy (Sausage party) – USA, animovaný (trailer )

Zozn@mka (Sezn@mka) – Česko (trailer)

Hrajú: Jiří Langmajer, Ladislav Hampl, Marie Doležalová, Lukáš Pavlásek, Zuzana Kajnarová, Martin Kraus a ďalší

Matky rebelky (Bad moms) – USA (trailer)

Hrajú: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jada Pinkett Smith, Christina Applegate a ďalší

Hore za láskou (Un homme à la hauteur) – Francúzsko (trailer)

Hrajú: Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, César Domboy, Eléa Clair, Myriam Tekaïa a ďalší

Vojnoví psi (War Dogs) – USA (trailer)

Hrajú: Miles Teller, Jonah Hill, Ana de Armas, Bradley Cooper, Shaun Toub, JB Blanc, Ashley Spillers a ďalší

Strašidlá – Česko (trailer)

Hrajú: Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Carmen Mayerová, Sara Sandeva, Tereza Bebarová, Matěj Hádek a ďalší

Drámy:

Ben-Hur – USA, dobrodružný (trailer)

Hrajú: Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro, Pilou Asbæk, Sofia Black-D'Eliaová, Ayelet Zurerová, Moises Arias a ďalší

Smrtiaci príliv (The Shallows) – USA (trailer)

Hrajú: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, Sedona Leggeová, Janelle Baileyová, Chelsea Moodyová

Pete a jeho drak (Pete's Dragon) – USA, fantasy (trailer)

Hrajú: Karl Urban, Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Wes Bentley, Oona Laurenceová, Isiah Whitlock Jr., Craig Hall, Oakes Fegley

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM