Barbara Dallosová Regióny

AUTENTICKÉ ZÁBERY z miesta: Po sídlisku sa potuľoval diviak!

Pod lampou je najväčšia tma. To si asi pomyslel aj diviak, ktorý sa vybral na prechádzku priamo medzi ľudské obydlia. Zachytil ho jeden z obyvateľov bytovky. Takúto návštevu by ste asi pred vchodom stretnúť nechceli....

Ilustračný obrázok k článku AUTENTICKÉ ZÁBERY z miesta: Po sídlisku sa potuľoval diviak!
Zdroj: Dnes24.sk

Predstavte si že vykuknete z okna, napríklad skontrolovať či ste dobre zaparkovali, no miesto toho vám padne pohľad na niečo celkom iné. Diviak vykračujúci si priamo uprostred sídliska obyčajne nie je bežným úkazom. To ale neplatí pre časť sídliska v Žarnovici. Tento návštevník tu údajne nebol prvý raz.

Nechcená ZOO

Aj tak by sa dalo nazvať miesto, ktoré si diviak vybral na večernú prechádzku. Miestni totiž tvrdia, že to nie je jediné zviera, ktoré sa tu dá stretnúť. ,,Úsek medzi pozemkom a našou bytovkou je už poriadne rozrytý diviakmi. Ja priamo tadiaľ nechodím ale údajne tam vídať aj líšky a hady," hovorí Žarnovičan, ktorému sa diviaka podarilo odfotiť (viac fotiek v galérii).

Podľa obyvateľa bytovky sa na toto miesto diviak vracia. Zdá sa, že nie je veľmi plachý. Obytné domy, medzi ktorými našiel svoje útočisko sú dokonca neďaleko rušnej benzínovej pumpy. A neželaný hosť kľučkuje pomedzi pouličné lampy, ktoré osvetľujú veľkú plochu.

Čo na to polícia?

Odchyt túlavých zvierať má na starosti mestská polícia. S takýmto ,,kúskom" si ale volá na pomoc poľovníkov. ,,Takéto hlásenie sme nedostali. V prípade, že by nám to bolo nahlásené, by sme samozrejme zasiahli,„ ubezpečuje náčelník žarnovických mestských policajtov, Vojtech Šmondrk. ,,V takejto situácii môže byť ohrozené zdravie a život človeka, my ale samozrejme nemôžeme zviera len tak zastreliť. Zásah by sme vykonávali v spolupráci so zástupcami príslušného poľovného revíru,“ dodáva nakoniec.

Diviak si na prechádzku nevybral najlepšie miesto: Pobehoval uprostred sídliska
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM