Správy Rôzne Technológie

Automaty na nákup bitcoinov vyrastajú po celom Slovensku. V Bratislave ich je 7

Vedeli ste, že v Bratislave už stojí sedem automatov na nákup kryptomeny bitcoin? Prezradíme vám, kde.

Ilustračný obrázok k článku Automaty na nákup bitcoinov vyrastajú po celom Slovensku. V Bratislave ich je 7
7
Galéria
Zdroj: pixabay

Kým niektorí ekonómovia považujú bitcoin za bublinu, špekuláciu či podvod, mnohí nadšenci investujú úspory, denne sledujú kurzy a tešia sa z každého vyťaženého satoshi (najmenšia časť, ktorá má hodnotu stomilióntiny bitcoinu, pozn. red.).

Ak máte na účte nejaké tie satoshi, či dokonca celé bitcoiny, a radi by ste nimi konečne niekde zaplatili, už čoskoro budete mať príležitosť. V hlavnom meste otvoria jedinečnú kaviareň Bitcoin Coffee, v ktorej budete môcť zaplatiť populárnou kryptomenou bitcoin.

BTC automaty

Ak sa vám kryptomeny nechce ťažiť, môžete si ich kúpiť od kamarátov alebo v automate. Tých pribudlo na Slovensku niekoľko.

Podľa mapy, ktorá znázorňuje automaty na nákup bitcoinov, sa na Slovensku nachádza zatiaľ 12 automatov. Po jednom majú v Banskej Štiavnici (A. Kmeťa 122/10), Košiciach (Čajkovského 4), Poprade (Športová 1397/1), Michalovciach (Okružná 1305/92), Trenčíne (Považská ulica 1706 / 35) a sedem kusov stojí v Bratislave.

V hlavnom meste nájdete automaty na bitcoiny vedľa reštaurácie Flamender na Gorkého 3, vo First Slovak Pub, vo FreshMarkete, v OC Danubia Shopping, v Regal Burger na Hurbanovom námestí, v Alza – showroom a v Sheron na Panskej 2.

BTC automaty
7
Galéria
Zdroj: coinatmradar.com

Ako sa používa automat na nákup bitcoinov, ukazuje vo videu etický hacker Juraj Bednár:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM