Ľubomíra Karmanová Kultúra

Automobilová nostalgia na námestí: Legendárne embéčky vystavené na obdiv FOTO

Legendárne tátoše z dielne Škoda obsadili námestie, aby tu vystavili na obdiv svoj lesk nestarnúcej krásy. Milovníci slávnych embéčiek sa stretli na spoločnom zraze a na výjazde neobišli ani naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Automobilová nostalgia na námestí: Legendárne embéčky vystavené na obdiv FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Desiatky „starčekov“ z československej dielne Škoda, dnes v Lučenci predviedli, že ich sláva stále nie je zašlá. Zub času sa na nich podpísal krásnym rukopisom, ktorý obdivovali starí, aj mladí.

Rasťo z Bardejova kúpil starú embéčku pred ôsmimi rokmi, venoval jej mnoho svojho času, ale aj peňazí. Dnes by vraj mala hodnotu aj 10 000 eur. „Škoda 1000 MB je prvý automobil, ktorý vyšiel z fabriky v Mladej Boleslavy a má motor, prevodovku, všetko v zadnej časti vozidla,“ vysvetľuje dôvod, pre ktorý ju kúpil. Zamilovali si ju aj jeho deti. Najradšej by sa na nej vozili každý deň. „Používať ju na bežné vozenie? To by bola škoda,“ zasmial sa hrdý majiteľ červeného tátoša.

Naleštené škodovkárske legendy očarili aj Lučenčana Vladimíra. „Embéčku som si kúpil ešte ako slobodný mládenec. Už dávno ju nemám, tak som si prišiel aspoň takto zaspomínať na mladé časy,“ povedal. „Veľmi sa nám páčia, vyzerajú ako nové. A vzadu nie sú pásy, deti tam, vraj, môžu sedieť bez sedačky. To je super,“ prezradili súrodenci Katka a Erik z Lučenca, ktorí si prišli vystavené autá pozrieť s rodičmi. „Aj náš starký mal kedysi také auto,“ dodali.

Spanilá jazda prišla do Lučenca z Divína a pokračuje ďalej do Hnúšte. Milovníci legendárnych embéčiek v našom regióne pobudnú až do nedele.

Legendárne embéčky vystavené na obdiv
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM