Barbara Dallosová Šport

Baby basket po žiarsky: Aj z týchto drobcov raz môžu byť hviezdy palubovky :) FOTO

Na akcii pod záštitou Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) sa v Žiari stretli škôlkari a školáci v rámci projektu Baby basket. Akcia sa tešila veľkému úspechu, organizátori chystajú druhé kolo.

Ilustračný obrázok k článku Baby basket po žiarsky: Aj z týchto drobcov raz môžu byť hviezdy palubovky :) FOTO
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

V utorok (12.4.) sa v telocvični žiarskej II.ZŠ uskutočnila akcia v rámci projektu Baby basketbal. ,,Pod vedením šéfa projektu, pána Kamenského zo SBA, sa deti predškolského veku zo žiarskych MŠ a mladšieho školského veku z 1.stupňa ZŠ mohli niečo naučiť z teórie basketbalu a vzápätí si to priamo vyskúšať v praxi na malé detské koše," vysvetlil Norbert Nagy zo žiarskeho klubu, ktorý akciu skloňuje ako mimoriadne úspešnú.

Ako vysvetlil prezident žiarskeho klubu Ivan Danko, projekt Baby basketbal je zorganizovaný na podporu pohybovej aktivity detí a pre zvýšenie popularity basketbalu nie len v našom meste, ale na celom Slovensku. Zameraný je na cieľovú skupinu detí vo veku 6 až 7 rokov. Podľa Danka je basketbal ideálnym smerom, ktorým posúvať športové nadanie detí.

,,Basketbal pomôže rozvinúť tímovú prácu a vodcovské schopnosti, čo môže človek využiť aj v pracovnom a osobnom živote. Výhodou basketbalu je, že sa môže hrať celoročne v interiéri či exteriéri, je bezpečný a relatívne lacný. Vďaka tejto hre spoznáte veľa nových priateľov a precestujete mestá a štáty. Príkladom je nedávna účasť 42 detí z BK MŠK Žiar nad Hronom na medzinárodnom mládežníckom turnaji vo Viedni," neskrýva hrdosť na úspechy zverencov klubu Danko.

Záujem o akciu bol veľký, do telocvične sa však, samozrejme, nemohli nahrnúť všetci žiarski škôlkari. Po dohode s realizátorom projektu chce žiarsky klub organizovať aj druhé kolo.

,,Zároveň pozývame záujemcov o trénovanie tejto populárnej kolektívnej hry na tréningy sa konajú v telocvični na II. ZŠ v Žiari nad Hronom každý pondelok a v stredu od 14:45 do 15:45 hod.," láka na rozšírenie radov klubu na záver Danko.

Babybasket: Deti si skúsili aj hádzať na kôš
2
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM