Alexandra Kolínská Rôzne

Babyboom v košickej zoo: Pohľady týchto roztomilých prírastkov vás dozaista očaria :) FOTO

V košickej zoologickej záhrade začali pribúdať nové prírastky. V priebehu posledných týždňov sa narodili až tri mláďatá. Pozrite si fotografie malých šibalov v galérii.

Ilustračný obrázok k článku Babyboom v košickej zoo: Pohľady týchto roztomilých prírastkov vás dozaista očaria :) FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé tohtoročné mláďa v košickej zoo, sa narodilo 7. januára. Do rodinky oviec kamerunských začiatkom roka totiž pribudol rozkošný samček. Viac sa dočítate v článku Košická zoo má nový prírastok: Pozrite si FOTO tohtoročného prvého mláďaťa.

Mláďa surikaty

„Pri prechádzkach zoologickou záhradou sa pristavte pri expozícii surikát vlnkatých. Ak sa pozornejšie poobzeráte po výbehu, môžete tam zazrieť mláďa, ktoré už s celou skupinou chodí aj do vonkajšieho výbehu. Mláďa sa narodilo v polovici januára,“ uvádza košická zoo na oficiálnom webe.

Ako ďalej informuje, samica a ďalší členovania skupiny potrebovali na odchov maximálny pokoj, preto ich vnútornú ubikáciu uzavreli aj pre pohľady návštevníkov. „Malá surikata sa má čule k svetu a všetka pozornosť skupiny patrí momentálne iba jej. Súčasnú rodinu tvoria dvaja dospelí samci, dvaja mladí samci z roku 2013, samica a najčerstvejší prírastok. V slnečných dňoch sa surikaty rady vyhrievajú na slnku vo vonkajšej časti chovného zariadenia. Expozícia surikát sa nachádza nad výbehom zebier Chapmanových,“ píšu na stránke.

V stáde až dva prírastky

V stáde uhorského stepného dobytka podľa webu zoo pribudli dve mláďatá, prvé z nich sa narodilo 25. februára. „Jeho matkou je deväťročná samica narodená v našej ZOO v roku 2006. Toto mláďa je už jej šiestym potomkom. Druhé mláďa sa narodilo 3. marca. Matkou je sedemročná samica narodená tiež v našej ZOO. Toto mláďa je už jej piatym potomkom. Obe mláďatá sú býčky. Ich otcom je deväťročný býk Ďuro,“ dodáva zoo.

Aj smutný príbeh

V košickej zoo sa však stala aj veľmi smutná udalosť. Milovníci tuleňov prišli o jedno z dvojčiat – Čuka.Jeho smutný príbeh si prečítajte v článku V košickej zoo prežívajú obrovskú stratu: Prečítajte si nevšedný príbeh tulenieho mláďaťa.

Foto: ilustračné

V košickej zoo pribudli nové mláďatká
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM