Webnoviny - Svet

BANSKÁ BYSTRICA: Zadržali pumpového lupiča

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Tomáš Benedikovič BRATISLAVA/ BANSKÁ BYSTRICA 21. augusta (WEBNOVINY) – Banskobystrická polícia v piatok na poludnie zadržala muža, čo minulú sobotu lúpil na čerpacej stanici v Brezne. Ako ďalej agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obvinený je podozrivý aj zo spáchania ďalších 13 lúpežných prepadnutí púmp v okresoch Zvolen, Lučenec, Rimavská Sobota a Žiar nad Hronom, ktoré sa stali od marca 2009 až do tohto augusta.

Podozrivého 30-ročného muža z Hriňovej, ktorý prechodne býva v Lučenci, zadržali v piatok, 20. augusta o 12:15 policajti kriminálnej polície a pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Chytili ho na autobusovej stanici v Banskej Bystrici a našli u neho dlhú guľová zbraň s nábojmi. Policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal voči nemu trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Po expertíze zaistenej zbrane obvinil brezniansky policajný vyšetrovateľ tohto muža zo zločinu lúpeže na čerpacej stanici, ktorá sa v časti Brezna Banisko stala v sobotu 14. augusta popoludní.

Muž počas breznianskej lúpeže vošiel do predajne pumpy maskovaný čiernou šiltovkou a kuklou. Z ruksaku vytiahol dlhú strelnú zbraň, ktorú namieril na pokladníčku so žiadosťou o peniaze. Pracovníčka čerpacej stanice mu zo strachu o život vložila vyše 840 eur. Na to lupič situáciu zopakoval pri druhej pokladni a ulúpil približne 570 eur. Potom ušiel do blízkeho lesa. Pri lúpeži nikoho nezranil a spoločnosti z Bratislavy spôsobil krádežou peňazí škodu odhadom za viac ako 1400 eur. Vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzy. Za túto ozbrojenú lúpež mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Polícia prípad ďalej vyšetruje, dodala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM