Jakub Forgács Hokej

Barani vycestovali do Košíc: Na ľade úradujúceho majstra nezískali ani bod

Banskobystrickí hokejisti narazili na lídra tabuľky Tipsport ligy. Aktuálne tretí tím priebežného poračia skrížil hokejky s košickými oceliarmi.

Ilustračný obrázok k článku Barani vycestovali do Košíc: Na ľade úradujúceho majstra nezískali ani bod
Zdroj: TASR

V prvej tretine si obe mužstvá dávali pozor na defenzívu a veľa zaujímavých momentov k videniu nebolo. V 4. minúte ešte pri tvrdej strele Bartánusa nemusel brankár hostí zasahovať, no o dve minúty na to si už poradil s Bicekovou dorážkou. V 9. minúte si Bicek v útočnom pásme počkal na Suju, ktorý však v dobrej príležitosti minul bránku hostí. V 10. minúte vyriešil domáci brankár Melicherčík neprehľadnú situáciu po strele obrancu Čížeka.

Zaujímavejšie dianie priniesla druhá časť. Už po 22. sekundách sa v sľubnej príležitosti ocitol Jenčík, hostia ho však zastavili iba nedovolene. Ten istý hráč sa v následnej presilovke elegantne prekľučkoval pred Bacashihuu, ale skóre neotvoril. Hostia oslabenie zvládli a krátko po ňom mohli ísť do vedenia. Majdan si v útočnom pásme vymenil puk s Tománkom, ale ani on skóre neotvoril. To sa podarilo až Zigovi v 24. minúte, keď pred odkrytou bránkou zužitkoval ideálnu prihrávku Sandgrena – 0:1. V 32. minúte našiel Tománek pred bránkou Handzuša, ale kapitán hostí zblízka netrafil ideálne. V 33. minúte sa k odrazenému puku pred bránkou hostí dostal Bicek a pohotovo vyrovnal. V 34. minúte mohol hosťom vrátiť náskok Tománek, tvrdú strelu bez prípravy však nenamieril presne. O tri minúty na to už domáci viedli. Boltunovu strelu Bacashihua neudržal a nekrytý Hričina pohodlne skóroval – 2:1.

V 45. minúte mohol chybu v obrane hostí využiť Lelkeš, ale po výbornej prihrávke od Vargu nechal vyniknúť brankára Bacashihuu. V tretej tretine pribudli tvrdé osobné súboje a diváci sa mali na čo pozerať. Snahu hostí o vyrovnanie dokumentoval odvážny prienik Kanaďana Basta, ktorý sa však gólom neskončil. V 52. minúte vybojoval Lamper puk pre Matouška, ktorý so sľubnou príležitosťou nenaložil ideálne. V 53. minúte obrana hostí nepostrážila Spilara, ktorý sa po Jenčíkovej prihrávke ideálne uvoľnil a pridal tretí gól domácich. Gólovú poistku mohol krátko na to pridať Lelkeš, ale po krátkom úniku netrafil bránku. Hostia v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no o početnú výhodu prišli po vylúčení Sandgrena.

Hlasy po zápase

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: „Dnešné stretnutie bolo naozaj výborné. Hrali sme pozorne a disciplinovane v obrane. Súper síce išiel do vedenia, no my sme poctivo pracovali po celý zápas. Verili sme, že to dotiahneme do víťazného konca. Tento zápas sme zvládli a potvrdili sme v ňom našu výkonnosť. Chlapcom za výkon ďakujeme.“

Vladimír Országh, tréner HC '05 iClinic Banská Bystrica: „Videli sme dobrý zápas. Košice potvrdili výbornú formu a výsledky. Počas celého zápasu výborne korčuľovali, tlačili sa dopredu a boli pozorní vzadu. My sme prišli s cieľom získať nejaké body. Čakali sme na svoje šance. Nejaké aj prišli, dali sme gól a neskôr sme niekoľko príležitostí nepremenili. Musím zároveň povedať, že nás podržal brankár, keďže domáci hrali aktívne. V závere zápasu nám dochádzali sily. Máme nahustený program a toto bol asi šiesty zápas v rade, v ktorom sme hrali na tri formácie. Chlapcov však musím pochváliť. Bojovali až do konca, hoci síl už nemali nazvyš.“

HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

  • Góly: 33. Bicek (Bartánus, Bartoš), 37. Hričina (Boltun, Hrnka), 53. Spilar (Jenčík) – 24. Zigo (Sandgren, Matoušek)
  • Rozhodovali: Konc, Lokšík – Gajan, Rovenský
  • Vylúčení: 0:4 na 2 min.
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 4005 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM