Mário Hudák Regióny Regióny

Bardejovský fotoklub - 6th Bardaf Inernational Exhibition

Vernisáž šiesteho ročníka medzinárodnej fotografickej súťaže, ktorú každoročne organizuje občianske združenie „Fotoclub BARDAF – Bardejov“ v spolupráci s fotoklubom bardejovských amatérskych fotografov BardaF, sa uskutočnila v sobotu 18. novembra, v galérii mestského oddelenia kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Bardejovský fotoklub - 6th Bardaf Inernational Exhibition
Zdroj: BARDAF

Bardejovskí amatérski fotografi zo združenia aj fotoklubu sú aj napriek svojmu krátkemu pôsobeniu vo fotografickom svete, vďaka svojej fotografickej tvorbe, známi a rešpektovaní. Na európskych aj svetových medzinárodných súťažiach a fotosalónoch amatérskych fotoklubov, získali ich práce od roku 2012 niekoľko zlatých medailí a mnoho ďalších ocenení.

Každý rok organizujú dva medzinárodné fotosalóny: „Spring Photosalon Bardejov“ (s uzávierkou 1. mája) a „Bardaf International Exhibition“ (s uzávierkou 1. októbra).

1486 fotografií, 96 ocenení, 139 autorov, 37 krajín sveta

Rovnako ako minulý rok, posudzovala aj teraz medzinárodná porota v zložení Vladimír Savčinský, Jaroslav Gutek, Gabriel Grund, Stos Krzystof a Anton Hrican, fotografie v piatich kategóriách: 1. Šport, dynamika, akcia, 2. Krajina, 3. Voľná téma, 4. Cestovanie a 5. Kultúrne dedičstvo UNESCO.

Udelila 16 hlavných cien – odznak Medzinárodnej federácie fotografického umenia FIAP pre najlepšieho autora, 5 zlatých medailí FIAP a 10 čestných uznaní, jednu cenu Grand Prix mesta Bardejov, tri medaily (zlatú, striebornú a bronzovú) Slovenskej federácie fotografov SFF, pätnásť medailí (5+5+5) a 30 čestných uznaní Fotoclubu BARDAF, tri zlaté medaily partnerského ukrajinského fotoklubu GRAND a niekoľko diplomov pre najlepšie fotokluby. Dohromady bolo ocenených 96 fotografií.

Vitajte v salóne BARDAF...
12
Galéria
Zdroj: BARDAF
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM