Webnoviny - Svet

Bardejovský jarmok uzavrie ulice

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA/Michal BurzaPREŠOV/BAR­DEJOV 22. augusta (WEBNOVINY) – Vyše 550 predajcov na ploche 9 980 metrov štvorcových bude ponúkať svoj tovar a služby počas 39. ročníka novodobého a 659. ročníka historického jarmoku v Bardejove, ktorý sa uskutoční v dňoch 26. až 29. augusta. Najviac plochy, až 5 600 metrov štvorcových, zaberú zábavné zariadenia. Ostatnú plochu obsadia predajcovia spotrebného tovaru, potravín a stánkári s občerstvením.

Ako informoval prednosta bardejovského mestského úradu Juraj Popjak, kvôli jarmoku budú uzavreté niektoré komunikácie – cesta prvej triedy v úseku ulice Dlhý rad a miestne komunikácie Jiráskova, Hviezdoslavova, Kľaštorská, Rhodyho, Námestie SNP a Mlynská ulica. S obmedzením dopravy musia vodiči počítať počas všetkých štyroch dní konania jarmoku.

Organizátori určili slávnostné otvorenie jarmoku na prvý deň o 16:00 a to formou historickej fresky s odkazom na osobnosť Leonarda Stöckela, ktorý bol v 16. storočí riaditeľom bardejovskej mestskej školy. K Bardejovskému jarmoku tradične patrí aj ulička remesiel s ukážkami výroby. Hneď v prvý deň otvoria v Poľsko-slovenskom dome svoju výstavu ovocia a zeleniny záhradkári z okresu Bardejov. V prvý deň sa o dobrú náladu postará Cimbalovka Ondreja Kandráča so speváčkou Monikou a ľudovým rozprávačom. Z Nemecka príde skupina hobojistov. V piatok od 14:00 začne rockový festival BARDROCK 2010, na ktorom sa do polnoci vystrieda 11 skupín. V sobotu sa na pódiu predvedú aj zahraniční hostia – mužský spevácky zbor zo Slovinska, ženská spevácka skupina Voľanka z Volice a svoje umenie opäť predvedú hobojisti z Nemecka. Vystúpia aj domáce skupiny a formácie.

Nedeľa bude opäť spomienková. Košická štátna filharmónia o 16:00 uvedie koncert venovaný spomienke na 190. výročie narodenia bardejovského rodáka a hudobného skladateľa Bélu Kélera. V Šarišskom múzeu súčasne sprístupnia výstavu venovanú tejto osobnosti pod názvom Život, dielo a pozostalosť.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM