Lukáš Zavacký Basketbal

Basketbalový klub KB Košice posilňuje: Vedenie angažovalo až päť legionárov

Do svojej druhej sezóny v Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy vstúpi košické mužstvo s päticou zahraničných hráčov. Ako momentálne vyzerá súpiska?

Ilustračný obrázok k článku Basketbalový klub KB Košice posilňuje: Vedenie angažovalo až päť legionárov
Zdroj: TASR

Našinci budú chcieť vylepšiť umiestnenie z úspešného minulého ročníka, keď obsadili konečnú štvrtú priečku. A preto čo najskôr začali so skladaním tímu. Ich káder je takmer kompletný.

„Základným pilierom je zotrvanie trénerského dua, ktoré aj v novej sezóne bude pokračovať v nemennom zložení Dražen Brajkovič – Richard Leško,“ uvádza sa na oficiálnej ligovej webovej stránke.

Čo sa týka hráčov, v celku zotrvalo slovenské trio, a to Michal Baťka, Stanislav Baldovský a Maurizio Galata. Farby nášho mesta budú hájiť i Milan Žiak, doteraz pôsobiaci v BK Levickí Patrioti, a odchovanec Filip Duda. V minulom roku odohral v béčku 16 stretnutí. Družstvo sa doplní o dvojicu až trojicu juniorov z vlastnej liahne.

K piatim basketbalistom z našej krajiny angažovalo vedenie rovnaký počet legionárov. Je to Emir Zimič z Bosny a Hercegoviny, Vladimir Ivellja a Radenko Pilčevič zo Srbska, Csaba Kucsora z Maďarska a LaDarius White z USA.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM