Správy Regióny

BBSK chce dobudovať vnútorný severný obchvat Bystrice. Ako ho chce financovať?

V projekte by malo byť podľa BBSK celkovo preinvestovaných 3,5 až 4 milióny eur a s jeho realizáciou by sa malo začať najneskôr na jar 2020.

Ilustračný obrázok k článku BBSK chce dobudovať vnútorný severný obchvat Bystrice. Ako ho chce financovať?
Zdroj: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj v tomto období finišuje projektovú prípravu mnohých úsekov, pri ktorých sa kraj bude uchádzať o financovanie z eurofondov. „Je nesmierne dôležité, aby sme nevyužité prostriedky z programu IROP dokázali v čo najväčšej miere využiť. Kraj sa v minulom volebnom období o tieto zdroje vôbec neuchádzal a ani nepripravoval projekty na ich čerpanie. Tento dlh voči občanom sa teraz snažíme dobehnúť,“ informoval na oficiálnej facebookovej stránke kraja predseda BBSK Ján Lunter.

Jedeným z dôležitých projektov je podľa informácií na stránke dobudovanie cesty tretej triedy III/2419 v Bystrici, čím sa prepoja cesty I. triedy smerujúce na Donovaly a Brezno a dokončí sa tak vnútorný severný obchvat Bystrice.

„S týmto projektom sa Kraj bude už čoskoro uchádzať o jeho financovanie z eurofondov. Pevne veríme, že budeme úspešní, pretože tým výrazne napomôžeme k zlepšeniu dopravnej situácie v meste Banská Bystrica, ktorá nie je ideálna,“ zdôraznil predseda BBSK. V projekte by malo byť celkovo preinvestovaných 3,5 až 4 mil. eur a s jeho realizáciou by BBSK mal začať najneskôr na jar 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM