Webnoviny - Svet

Beckham nebude chýbať na Nevillovej rozlúčke v Manchestri

WEBNOVINY.SK

David BeckhamFoto: SITA/APLOS ANGELES 24. mája (WEBNOVINY) – Klub zámorskej futbalovej ligy MLS Los Angeles Galaxy povolil Davidovi Beckhamovi odohrať rozlúčkový zápas jeho bývalého reprezentačného kolegu a spoluhráča v Manchestri United Garyho Nevilla. V utorok na Old Trafforde proti sebe nastúpia v repríze semifinále Ligy majstrov 1999 tímy United a Juventusu Turín. Beckham pre účasť na spomienkovom stretnutí vynechá stredajší súboj MLS proti Houstonu a do zostavy Galaxy sa vráti 28. mája proti New England Revolution.

Beckham je spolu s Nevillom a ďalšími veteránmi United Paulom Scholesom a Ryanom Giggsom členom silnej mládežníckej generácie označovanej ako „Trieda 1992“, ktorá sa dokázala presadiť z akadémie United do prvého mužstva. Beckham si dres červených diablov obliekal do roku 2003, keď prestúpil do Realu Madrid.

V utorok sa na Old Trafford vráti aj Nevillov brat Phil, ktorý prestúpil v roku 2005 do Evertonu. Tridsaťšesťročný Gary Neville ukončí svoju osemnásťročnú kariéru v United. Posledný zápas odohral ešte v januári proti West Bromwichu. V drese United debutoval ako sedemnásťročný proti Torpedu Moskva, celkovo za klub odohral 602 stretnutí, tešil sa z ôsmich titulov, troch FA Cupov, dvoch Ligových pohárov a v roku 1999 aj z triumfe v Lige majstrov. Za Anglicko odohral 85 stretnutí.

Dalglish: „Neobviňujte hráčov z neúčasti v pohárovej Európe“

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool Kenny Dalglish tvrdí, že fanúšikovia „The Reds“ by nemali obviňovať jeho zverencov za to, že si prvýkrát za ostatných jedenásť sezón nevybojovali účasť v niektorom z európskych pohárov. Liverpool, ktorého stabilným členom základnej zostavy je aj stopér slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, obsadil v Premier League 2010/2011 až šiestu pozíciu a nepredstaví sa v pohárovej Európe. V skupinovej fáze Ligy majstrov 2011/2012 budú účinkovať majstrovský Manchester United, vicemajster FC Chelsea aj tretí Manchester City.

Na účasť vo 4. predkole (play-off) kontinentálneho pohára číslo jeden sa môže tešiť FC Arsenal. V play-off EL UEFA 2011/2012 sa predstaví piaty Tottenham Hotspur. Kľúčovým faktorom v neúspešnej sezóne mužstva z Anfield Road je podľa Dalglisha jeho predchodca Roy Hodgson.

„Pre hráčov je neúčasť v pohárovej Európe veľkým sklamaním, ale ja si nemyslím, že by sme ich mali obviňovať. Robili všetko, čo bolo v ich silách a na konci sezóny mnohí z nich boli zranení. Musíme jednoducho akceptovať, že nám unikla účasť v kontinentálnych pohároch. Hlavnou príčinou je neúspešný začiatok sezóny. Môžeme hovoriť o šťastí, že sa nám vôbec podarilo skončiť na šiestom mieste,“ nepriamo naznačil nespokojnosť s prácou Roya Hodgsona jeho nástupca Dalglish.

Bendtner nevidí v Arsenale perspektívu

Útočník Nicklas Bendtner je pripravený opustiť rady futbalistov Arsenalu Londýn, aby dodal svojej kariére perspektívnejší rozmer. Uviedol to jeho otec a agent v jednej osobe Thomas Bendtner. Arsenal si síce štvrtým miestom v Premier League 2010/11 vybojoval účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov, ale na situácii Bendtnera to nič nemení. Takmer celú uplynulú sezónu vysedával na lavičke náhradníkov.

„Nicklas pre svoj ďalší rozvoj potrebuje hrať, a to sa mu podarí iba tak, že odíde z Arsenalu. Nevyzerá to tak, že by sa jeho postavenie v tíme malo zmeniť,“ povedal Thomas Bendtner a prezradil, že o dánskeho reprezentanta sa zaujíma viacero nemeckých a anglických klubov, ale Arsenal zatiaľ nebol naklonený predaju.

„Nicklas nevylučuje pôsobenie v bundeslige, ľahko by si tu našiel klub. Musíme vybrať pre neho čo najlepšie riešenie. Svojho času sa spomínal Bayern Mníchov, ale v tejto chvíli môžem poprieť akékoľvek kontakty týmto smerom,“ dodal Thomas Bendtner.

McLeish aj naďalej trénerom Birminghamu City

Vedenie anglického futbalového klubu Birmingham City potvrdilo, že Alex McLeish zostane trénerom mužstva aj v nasledujúcej sezóne. Birmingham prehral v záverečnom 38. kole Premier League 2010/2011 na ihrisku Tottenhamu Hotspur 1:2 a minimálne na rok opúšťa anglickú elitu.

„Pozícia McLeisha nie je ohrozená. Vedenie klubu ešte prehodnotí dôvody neúspechu v tejto sezóne,“ uviedol predseda Birminghamu City Peter Pannu.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM