Regióny

Beh Novoveskou Hutou už o pár dní: Ponúkne preteky aj sprievodný program

Bežecké preteky aj sprievodný program. Svoje sily si môžu na trati zmerať všetky vekové kategórie. Tu sú bližšie info.

Ilustračný obrázok k článku Beh Novoveskou Hutou už o pár dní: Ponúkne preteky aj sprievodný program
Foto: Lukáš Koska / Zdroj: Dobšinská desiatka

Občianske združenie Novoveská Huta, Občianske združenie ŠK ROHALS a Mesto Spišská Nová Ves pripravili už 13. ročník športového podujatia pod názvom Beh Novoveskou Hutou.

Bežecké preteky sa budú konať v nedeľu 2. septembra od 13:00 hod v mestskej časti Novoveská Huta.

Ako informovali organizátori, behať sa bude po asfaltovej ceste, pričom v kategóriách dospelých sa pobeží nie len po zastavanej časti, ale aj do krásnej prírody Novoveskej Huty.

Zabehať si môžete v siedmich hlavných kategóriách pre dospelých, ktorí bežia 10 alebo 15 kilometrov, zároveň je pripravený aj Beh pre zdravie v dĺžke 2,2 km, ktorého sa môže zúčastniť každý bez ohľadu na vek, či pohlavie. Deti a dorast si môžu zabehať v šiestich kategóriách.

„Štart je však možný len v jednej kategórii,“ upozornili organizátori s tým, že v kategóriách dospelých sa zároveň súťaží o body do Bežeckej ligy okresu Spišská Nová Ves. Bežci a bežkyne žiackych kategórií zároveň súťažia o body do Východoslovenksej mládežníckej bežeckej ligy VMBL.

Okrem bežeckých pretekov sa môžete tešiť aj na sprievodný program. Pre deti je pripravené bábkové divadielko z Prešova, ktoré zahrá hru Pinocio. Podujatie spestrí aj hudobná skupina 3-násť ciest a country tance zatancuje skupina Montana. Nebude chýbať ani občerstvenie či pravidelná tombola.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM