Nina Táborská Futbal

"Belasí" cítia sklamanie i hanbu. "Rudým" kazí vyčíňanie fanúšikov radosť z víťazstva

Osem súťažných zápasov bez víťazstva v rade, len jeden strelený gól a až dvadsaťjeden inkasovaných. To je aktuálna vizitka slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava. "Belasí" si prehrou s bývalým veľkým rivalom výrazne skomplikovali postupové šance zo skupiny.

Ilustračný obrázok k článku "Belasí" cítia sklamanie i hanbu. "Rudým" kazí vyčíňanie fanúšikov radosť z víťazstva
Zdroj: TASR

Negatívny podtón prehry 0:3 v spojení s výtržnosťami fanúšikov evokoval v tábore „belasých“ pocity sklamania aj hanby.

Po Františkovi Strakovi, ktorého vedenie klubu odvolalo pre neuspokojivé výsledky, zasadol na trénerskú stoličku Slovana ďalší exsparťan Jozef Chovanec. Debut mu však nevyšiel podľa predstáv, čo po stretnutí mrzelo aj Richarda Lásika.

„Opäť nám nevyšla premiéra pod novým trénerom. Treba ísť ďalej, chvíľku to potrvá, kým zapracujeme do hry jeho myšlienky. Prvý polčas sme ešte udržali, ale postupne sme odpadávali a oni nás prehrávali vo všetkom,“ zhodnotil defenzívny stredopoliar „belasých“.

Radosť z víťazstva kazí vyčíňanie fanúšikov

Štvrtková repríza kedysi slávneho federálneho derby medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha zanechala v Davidovi Lafatovi zmiešané pocity. Jeho tím v dueli tretieho kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 triumfoval nad „belasými“ presvedčivo, no radosť z cenného víťazstva mu pokazilo nezmyselné vyčíňanie fanúšikov.

Práve pre výtržnosti, ktoré odštartovali priaznivci „rudých“ v závere prvého polčasu, sa zápas prerušil asi na 40 minút. V druhom dejstve Sparta udrela trikrát a na Letnú si odniesla všetky body.

„Sme radi, že sme vyhrali. Ale to, čo sa stalo, nám kazí trošku radosť a nepatrí to na trávnik a už vôbec nie v pohárovej Európe. Nebolo príjemné následne stáť a mrznúť niekde vo VIP-priestoroch, potom sa vrátiť a hrať. Bolo to ťažké a aj vietor a terén to komplikovali. Aj preto sme radi, že sme to zvládli,“ vydýchol si po stretnutí Lafata.

Predviedli dvoch Čechov

Okrem zásahu priamo na futbalovom štadióne Pasienky vo štvrtkovom zápase Európskej ligy UEFA Slovan Bratislava – Sparta Praha nezaznamenala slovenská polícia ďalšie väčšie narušenie verejného poriadku.

Ako Bratislava24.sk informovala prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy hovorkyňa KR PZ v Bratislave Karina Považanová, pred, počas a po zápase prišlo len k menším incidentom, pri ktorých predviedli aj dvoch českých fanúšikov, ktorí napadli policajtov.

Pre podozrenie z útoku na verejného činiteľa policajti predviedli na príslušné policajné oddelenie dvoch občanov Českej republiky vo veku 18 a 23 rokov.

Tí v čase krátko po 16.30 h pri čerpacej stanici na Trnavskej ulici nereagovali na výzvu policajtov. Namiesto toho, aby výzvu uposlúchli, fyzicky napadli dvoch príslušníkov PZ. K zraneniu policajtov pri útoku neprišlo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM