Ľubomíra Karmanová Rôzne

Bella sa narodila v Lučenci, od mala žije v Írsku: Pracovala pre parlament, aj Google, teraz učí Lučenčanov čínsky!

Bella sa narodila v Lučenci, no keď mala šesť rokov, jej rodina sa presťahovala do Írska. Pre jej veľké ambície to bol ten správny odrazový mostík. Teraz sa na nejaký čas vrátila do Lučenca, aby tunajším študentom odovzdala svoje vedomosti. Naučí ich nielen po anglicky, ale aj čínsky.

Ilustračný obrázok k článku Bella sa narodila v Lučenci, od mala žije v Írsku: Pracovala pre parlament, aj Google, teraz učí Lučenčanov čínsky!
Zdroj: Dnes24.sk

Bella sa síce narodila v Lučenci, no od šiestich rokov žije v Írsku. Slovensky už veľmi nehovorí, ale iné jazyky jej problém nerobia. „Slovensky rozumiem tak 50 percent,“ smeje sa energická mladá žena. Po mnohých rokoch sa z rodinných dôvodov vrátila do Lučenca. Napriek tomu, že tu prežila len prvých 6 rokov svojho života, má k nášmu mestu veľmi pekný vzťah. „Sú tu veľmi milí a príjemní ľudia,“ myslí si.

Hodiny čínštiny v Lučenci

Keď už mala stráviť niekoľko mesiacov v Lučenci, ambiciózna Bella nevydržala len tak sedieť. A tak začala učiť v jazykovej škole Lingua Academia. „Študenti, ale aj ostatní lektori v tejto škole ma veľmi dobre prijali. Mám to tu rada. Ľudia tu, sú skvelí,“ pochvaľuje si.

„Sme veľmi radi, že tu Bellu máme. Je úžasný človek a naši študenti ju zbožňujú,“ chváli lektorku majiteľka školy Lucia Mlynarčíková.

Hodiny angličtiny Bella vedie po svojom. Snaží sa tu zúžitkovať svoje dlhoročné skúsenosti, ktoré nabrala po celom svete. Záujemcov dokonca naučí aj po čínsky. „Čínštinu som študovala v Pekingu. Po jeden a pol roku štúdia som tu ešte zostala 3 roky pracovať,“ hovorí Bella o svojich skúsenostiach, ktoré získala na pozícii manažéra pre čínsky trh. Pri otázke, či Lučenčania využijú čínštinu sa rozosmeje. „Je tu mnoho čínskych obchodov, tak možno aj áno,“ netají sa svojim zmyslom pre humor.

Maďarský parlament, aj Google

Angličtinu sa nenaučila len v krajine, ktorá sa jej stala domovom. Bella sa neustále vzdeláva. Z Írska vycestovala aj do Ameriky a vďaka štúdiu v Maďarsku perfektne hovorí aj maďarsky. Kombinácia jazykov jej pomohla pri získaní lukratívnej práce v maďarskom parlamente, kde pôsobila ako tlmočníčka do čínštiny. Neskôr sa dostala aj k ďalšej zaujímavej práci.

„Sedem rokov som pracovala pre Google,“ hovorí. „Aby sa tam človek dostal, musí prejsť cez sedem náročných pohovorov,“ vysvetľuje.

Žiadna lukratívna práca ju však nedokázala uspokojiť natoľko, aby sa usadila. Bella neustále napĺňa svoje ambície. Momentálne sa chystá na ukončenie dvoch kurzov. „Ide o kurz verejného vystupovania a kurz vedenia rokovaní, ktoré ma opäť posunú trochu ďalej,“ myslí si ambiciózna Bella.

Malé mesto na veľké ambície

Kým zostane na Slovensku, chce aj naďalej učiť v Lučenci. Napriek tomu, že jej rodné mesto sa jej páči, zostať tu neplánuje. „Lučenec je veľmi malé mesto a nedokáže uspokojiť moje ambície,“ hovorí úprimne Bella. Už ako malá túžila odísť a keď sa rodičia presťahovali do Írska, bol to pre ňu ten najlepší odrazový mostík.

„Som veľmi rada, že svoje skúsenosti a vedomosti môžem odovzdať aj študentom v Lučenci. Hodiny angličtiny, ktoré tu vediem sú veľmi silné. Tá spätná väzba je fantastická. Najskôr sa síce študenti vyplašia, keď ma počujú hovoriť. Na začiatku hodiny povedia, že rozumejú 20 percent, ale ku koncu je to už zhruba polovica,“ smeje sa Bella a poukazuje na svoju rýchlu angličtinu s charakteristickým prízvukom.

Za tunajšími študentami jej vraj bude smutno, no už teraz má ďalšie veľké plány, ktoré ju opäť ťahajú do sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM