Ľubomír Hudačko Krimi

Besnenie pred zápasom hádzanej: V Prešove sa pobili fanúšikovské tábory!

Prišli sa k nám namiesto fandenia pobiť?! Nepríčetné správanie tzv. fanúšikov Grécka a Slovinska nemá v Prešove obdobu. Pred Mestskou halou tiekla krv, hádzali sa kamene a to všetko pred zápasom hádzanej!

Ilustračný obrázok k článku Besnenie pred zápasom hádzanej: V Prešove sa pobili fanúšikovské tábory!
Zdroj: Dnes24.sk

Nezmyselná mela tiežfanúšikov bola nežiaducim predkrmom zápasov o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Zasahovať museli aj muži zákona. Spočiatku len pokriky podľa televízie Joj neskôr prerástli do bitky hlava-nehlava, oba národy nenechali svojej horkokrvnosti nič dlžné.

Krízou zmietaná krajina má tuhý korienok, o čom sa presvedčili miestni policajti pri zásahu. Návštevníkom totiž podľa televízie Joj nevadilo, že proti ním stoja strážcovia poriadku a hádzali do nich aj kamene. Na mieste bolo vidieť krv a spôsobené boli aj škody na služobných autách polície. Pokoj nastal až vtedy, keď sa na mieste použili ohlušujúce granáty.

Praví športoví fanúšikovia však mali iné starosti. Išlo im o hádzanú a to aj tým prešovským. Prešov sa totiž pokúšal preniknúť do hlavnej fázy Ligy majstrov, ale po prehre s bieloruským Minskom sa mu to ani tretíkrát po sebe nepodarilo.

V závere duelu totiž bieloruské družstvo malo vo svojej réžii jasné manko, ktoré koňare už neotočili. Po prehre 29:27 si tak zahrajú len v európskej súťaži číslo dva – Pohári EHF. Skóre stretnutia uzavrel premenenou sedmičkou Tomáš Urban, no na prešovskej lavičke zavládol obrovský smútok, pretože vzápätí rozhodca zápas ukončil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM