Webnoviny - Svet

Bez elektriny bol ráno 16 000 tisíc Košičanov

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto : SITA/AP KOŠICE 17. augusta (WEBNOVINY) – V dôsledku búrky a víchrice ostalo na východnom Slovensku dnes ráno bez elektriny ešte vyše 16 000 odberných miest. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa spoločnosti Východoslovenská distribučná Andrea Danihelová.

„Zaznamenali sme najmenej 12-krát viac porúch na vedeniach vysokého aj nízkeho napätia. Poruchy boli spôsobené veternou smršťou, ktorá sa prehnala celým východným Slovenskom. Smršť bola sprevádzaná intenzívnym dažďom a bleskami. Vďaka nasadeniu všetkých dostupných pracovných aj technických kapacít a napriek dovolenkovému obdobiu sa darí poruchy postupne odstraňovať. V utorok ráno bolo bez elektriny niečo vyše 16 tisíc odberných miest vo všetkých okresoch na východe Slovenska,“ povedala Danihelová. Doložila, že distribučná spoločnosť bude pokračovať v postupnom obnovovaní distribúcie elektriny hneď, ako to bude možné. V prípadoch podmytých podperných bodov je však možné, že odstránenie porúch potrvá niekoľko dní, pretože poveternostné podmienky nedovoľujú skoršie odstránenie porúch. „Východoslovenská distribučná spoločnosť prosí zákazníkov o trpezlivosť a ospravedlňuje sa všetkým, ktorým prerušenie distribúcie elektriny spôsobuje komplikácie,“ povedala Danihelová.

Odhad škôd na majetku spoločnosti a nákladov potrebných na ich odstránenie bude úlohou najbližších dní. Zamestnanci sa totiž v súčasnosti venujú prioritne obnoveniu distribúcie elektriny.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM