Zo Slovenska

Bezdomovec napáda v autobuse mladé ženy. Dávajte si pozor na agresora z Angoly!

Podľa očitých svedkov v autobuse smerujúcom z Mlynskej doliny do centra mesta napadol už dve mladé ženy.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec napáda v autobuse mladé ženy. Dávajte si pozor na agresora z Angoly!
Zdroj: Sole Grill Mlynská Dolina FB

V Mlynskej doline odjakživa žili bezdomovci. Medzi študentami sa majú relatívne dobre. Žičlivé mladé duše im občas prispejú na „čučo“ alebo im darujú oblečenie či jedlo. Jedným z nich je aj bezdomovec z Angoly prezývaný „Zombo“, ktorý sa po Mlynskej doline pohybuje už viac ako 20 rokov.

Napadol dve ženy

Doteraz celkom bezproblémové spolunažívanie bezdomovca so študentmi z Mlynov narušilo jeho zmenené správanie a agresivita voči ženám.

Podľa očitých svedkov v autobuse smerujúcom z Mlynskej doliny do centra mesta napadol už dve mladé ženy. Prvá z nich vyviazla s miernym šokom, pretože Zombovi v MHD skrížil cestu neznámy mladý muž a nedovolil mu priblížiť sa k dievčine. Druhá žena už také šťastie nemala.

Na sociálnej sieti Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky ~ Manželáky sa objavila autentická výpoveď chalana, ktorý videl incident a nebol ľahostajný.

„Dnes bolo predo mnou dievča v autobuse a dostala päsťou pecku na tvár, Má modrinu na líci. Zombo jej dačo vravel. Dáke bludy ohľadom informácií či čo. Nebolo mu rozumieť. A zrazu bum. Dievča po hodine bolo v šoku a má naozaj traumu. Plakala. Veľa si nepamätala a permanentne sa trasie a stále spomína, ako sa bojí. Neviete jeho meno a priezvisko? Policajtom by sa určite zišlo," píše mladý muž z Mlynov.

Študent zmobilizoval ďalšieho mládenca a išiel s policajnou hliadkou za autobusom. "Zatelefonoval som a išiel som s hliadkou potom naháňať bus. Na Zochovej dievča vystúpilo, lebo to už nezvládlo. Tak sme bus dobehli na Trnavskom mýte. A on (Zombo) tam už nebol. Išiel som s tým dievčaťom a policajtmi k lekárovi a baba podala aj oznámenie,“ opisuje situáciu mladý muž.

Agresivitu nemožno tolerovať

K situácii sa vyjadril aj riaditeľ Vysokoškolského mesta Ľ. Štúra – Mlyny UK Peter Petro. „Milí študenti, minulý týždeň sme sa s vedúcim oddelenia pre poriadok a bezpečnosť VMĽŠ dohodli na nekompromisnom postupe voči tomuto pánovi. Akokoľvek je nám ľudsky ľúto to, v akej situácii sa dnes nachádza, nemôžeme ho akceptovať ako nepísanú "ikonu“ či dokonca „atrakciu“ mlynov. Jeho spôsob života vykazuje všetky prvky správania sa neprispôsobivých občanov bez domova a jeho konanie zasa čoraz väčšie známky agresie. Preto sme sa situáciu tohto pána rozhodli riešiť s mestskou políciou a príslušnými odbormi magistrátu," informoval na sociálnej sieti Petro.

Petro zároveň študentov žiada, aby bezdomovca z Angoly za žiadnych okolností nepodporovali, nedávali mu alkohol, peniaze ani žiadne dary. „Je to ľudsky nedôstojné a jeho situáciu to iba zhoršuje,“ dodal na záver Petro.

Ako sa bude situácia okolo „Zomba“ vyvíjať, budeme naďalej sledovať.

Zdroj: Mladosť ~ Šturak ~ Átriaky FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM