Webnoviny - Svet

Billy Barman, Erik Binder a ďalší na Voices Live 22

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 19. mája (WBN/PR) – Blíži sa ďalšia pestrá miešanica hudby, literatúry, výtvarného umenia, krátkych filmov a kritického myslenia z produkcie Voices. Okrem dvoch mladých hudobných skupín Billy Barman a Gwerkova diváci spoznajú tvorbu výtvarníka Erika Bindera, knihu Bellevue spisovateľky Ivany Dobrakovovej, projekt 55 hodín 10 minút filmára Roberta Pucherta a činnosť Slovenskej debatnej asociácie. Májová Voices Live s poradovým číslom 22 sa uskutoční vo štvrtok 26. 5. 2011 o 19:00 h v divadle Heineken Tower Stage v Bratislave.

Voices Live 22 prinesie na pódium 2 nádejné slovenské hudobné skupiny, ale aj 2 premiéry krátkych filmov. V špeciálnej unplugged podobe zaznejú pesničky kapely Billy Barman z albumu Noční jazdci, ktorý získal cenu Album roka na Radio_Head Awards 2010. Ambientno – popové trio Gwerkova návštevníci najprv spoznajú prostredníctvom krátkeho filmu zo série Hudobné úlety a následne sa na pódiu predvedú aj naživo.

Ďalší film z produkcie Voices bude o Slovenskej debatnej asociácii, ktorá sa zaoberá podporou kritického myslenia. O jej fungovaní príde porozprávať Miroslav Nemčok. Kniha spisovateľky Ivany Dobrakovovej s názvom Bellevue sa dostala do finále súťaže Anasoft litera 2011 a prítomní si z nej budú môcť vypočuť krátky úryvok, po ktorom bude nasledovať rozhovor aj so samotnou autorkou.

V programe ďalej vystúpi výtvarník Erik Binder s prierezom svojej doterajšej rôznorodej tvorby a tiež filmár Robert Puchert, ktorý predstaví netradičný spôsob realizácie svojho aktuálneho projektu 10 hodin 55 minút.

Po programe budú už tradične pripravené chutné špeciality Chránenej kaviarne Medzi nami vytvárajúcej pracovné príležitosti pre ľudí s duševnými poruchami. Zároveň aj handmade vecičky od dizajnérov združených na portáli SAShE.sk. Pódium a scénu doladí kartónový nábytok a eko doplnky z portálu Greenoffice.sk. Priamy prenos aj záznam sledujte na www.metoo.sk/voicestv.

Voices Live 22 sa uskutoční vo štvrtok 26. mája 2011 od 19:00 do 21:00 h v divadle Heineken Tower Stage (Tower 115) na Pribinovej 25 v Bratislave.

Hlavnými partnermi Voices Live 22 sú Západoslovenská energetika, Slovak Telekom, Nadácia Slovenskej sporiteľne a Nadácia SPP. Partnermi sú Heineken Tower Stage, Sashe.sk a Greenoffice.sk, mediálnymi partnermi sú Webnoviny.sk, Citylife.sk a Rádio_FM.

Viac na http://www.voices.sk/Voices_Live_22, predpredaj vstupeniek v cene 5 € v sieti Ticketportal.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM