han Správy Politika

Poslanec Blaha sa nakazil koronavírusom: Dostal som ho kvôli Matovičovi!

Poslanec za stranu Smeru-SD sa zaradil k tým, čo mali pozitívny test na COVID-19. Ide o Ľuboša Blahu, ktorý k tomu venoval dlhý status na Facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Blaha sa nakazil koronavírusom: Dostal som ho kvôli Matovičovi!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opozičný politik sa k tomu priznal na sociálnej sieti, kde obvinil Igora Matoviča z toho. „Mám Covid. A tuším, kde som ho dostal. V parlamente. Kvôli Matovičovej mimoriadnej schôdzi, kde nahnal nakazených poslancov,“ napísal Blaha na Facebooku.

Sú si „kvit“

O tom, že premiér sa našiel v písaní statusov a príspevkov na sociálnej sieti, sa už pár mesiacov vie. Lenže, rovnako ako Matovič interpretujú svoje myšlienky a názory na Facebooku aj iní politici. Patrí k nim aj Blaha. „Prvé náznaky nachladnutia som ucítil na Silvestra. Myslel som, že je to len nádcha. Spätne ale zisťujem že podľa oficiálnych štúdií sa prvé príznaky po infikovaní týmto vírusom zvyknú objavovať po dvoch-troch dňoch. A viete, čo bolo tri dni pred Silvestrom? Mimoriadna schôdza NR SR, na ktorej hlavný hygienik Ján Mikas šokujúco povolil vstup do parlamentu aj poslancom s Covidom. Samozrejme, mohol som Covid dostať aj inde, lenže problém je, že som v tomto období prakticky nikde inde nebol. Spomínate – bol lockdown, Vianoce, sedeli sme doma, maximálne nákup,“ uisťuje všetkých Blaha.

Ďalšie slová

Ako uvádza Blaha v dlhom príspevku, rúška nosil: „Inak to dnes ani nejde. Okrem osudného dňa v parlamente som bol iba na pohrebe svojho otca, kde bolo dokopy 10 ľudí a všetci sú buď negatívni alebo chorobu prekonali a nie sú teda infekční. Overoval som.“

„Čo z toho vyplýva? Buď Covid dostanete hocikde na ulici aj cez rúško, čo odporuje všetkým odporúčaniam našej slávnej vlády, alebo som to jednoducho dostal v parlamente. Kvôli Matovičovi. Nikde inde som s nakazeným človekom nebol,“ pýta sa Blaha a sám si aj odpovedal.

Aj v ďalších vetách vyjadruje rozhorčenie nad tým, že sa pred Silvestrom konala v parlamente schôdza. „No nič, teraz musím byť 10 dní v karanténe. Aj moja rodina. Cítim len drobné nachladnutie. Pred troma dňami som stratil čuch a kvôli tomu som šiel na PCR test. Včera došiel výsledok,“ dodal poslanec Smeru-SD.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Koronavírus na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM