Martin Sýkora Regióny

Blesk trafil dvojicu turistov: Do Tatier letel vrtuľník

Na výlet do Vysokých Tatier za prírodou nezabudne dvojica návštevníkov. Príroda sa ukázala v celej svojej sile, pri aktuálnych poveternostných podmienkach sa riziko stalo nepríjemnou realitou.

Ilustračný obrázok k článku Blesk trafil dvojicu turistov: Do Tatier letel vrtuľník
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popoludní bola Horská záchranná služba (HZS) požiadaná o pomoc pre dvoch turistov pod vrcholom Slavkovského štítu, ktorých zasiahol blesk.

„Obaja utrpeli popáleniny, odreniny a boli dezorientovaní. O súčinnosť bola okamžite požiadaná Vrtuľníková zdravotná záchranná služba (VZZS) z Popradu, ktorá sa práve vracala zo zásahu vo Velickej doline. Posádka VZZS vzala na palubu z heliportu v Starom Smokovci dvoch záchranárov HZS, ktorých vysadili na najbližšom možnom mieste k postihnutým, nakoľko poveternostné podmienky nedovoľovali doletieť až na miesto nehody,“ informoval operačný dispečing HZS.

Záchranári HZS k nim postupovali ďalej pešo. „Po poskytnutí prvej pomoci boli obaja nabalení do trojrohej sedačky a postupne v podvese vrtuľníka, spolu so záchranárom HZS transportovaní na heliport v Starom Smokovci, kde ich vyšetrila lekárka VZZS,“ dodali horskí záchranári. Následne bol jeden z turistov odovzdaný privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci a druhý letecky transportovaný do nemocnice v Poprade.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM