Blogerka Gigi stavila na KARFIOL! Pripravte si túto polievku a nebudete už chcieť inú
Keď sa pozriete na predpoveď počasia, zistíte, že majú klesnúť teploty. A čo je na také chladné dni najlepšie? Predsa polievka! Jednu si pripravila aj naša expertka.
Na našej stránke do rubriky Recept na dnes začala prispievať Instablogerka Gigi alias Stanka Šišková, ktorej recepty nájdete aj na jej Instagrame.
Prehľad jej receptov
Šikovná mamina dvoch malých ratolestí sa popri zamestnaní stíha venovať rôznym aktivitám. Patrí k nim aj varenie. Už sme vám priniesli viacero jej receptov. Napríklad nátierku z fety, cuketové jednohubky alebo naposledy mafiny z tekvice.
Niečo, čo zahreje
Najnovšie si pripravila karfiolovú „THAI“ polievku. „Polievky u nás doma v zime musia byť, pretože zahrejú a zasýtia. Sú plné vitamínov a výživných látok, sú taktiež dobrým zdrojom tekutín. Preferujem zeleninové polievky, pretože majú ľahšie stráviteľnú podobu a vďaka obsahu vlákniny udržujú v črevách vhodné mikroprostredie,“ prezradila Stanka.
„Tentokrát som sa pohrala s chuťami a spojila krémovú karfiolovú polievku, tiky masala pastu a kokosové mlieko. Výsledok je prekvapivo chutný, a naozaj zahreje a zasýti. Ak máte radi orientálne jedlá, tak táto polievka vás dostane svojou konzistenciou a ešte je aj rýchla, chutná a zdravá,“ dodáva Gigi.
Čo všetko potrebujeme
- 1× karfiol (ružičky zľahka obvarit)
- 1× biela cibuľa
- 1–2× cesnak
- 1× CL tiky masala pasty (kari, kurkuma, masala, olivový olej, soľ, čili)
- 1× CL čili pasty
- 2× PL trstinový cukor
- 1× zeleninový vyvar (môže byť aj bujón)
- 1/2 konzervy kokosového mlieka
- olivový olej
Postupujeme takto
- Cibuľku pokrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku, tiky masalu, čili pastu.
- Počas pravidelného miešania vlejeme zeleninový vývar, pridáme karfiol a necháme variť, až kým karfiol úplne nezmäkne.
- Ponorným mixérom rozmixujeme karfiol, vznikne nám hustá kaša a pridáme kokosové mlieko, trstinový cukor (iba ak sa vám žiada viac sladšia chuť).
- Dochutíme himalájskou soľou a čierny mletým korením.