Aktualizované Lucia Lauková Regióny

Bobry v nitrianskom parku sa nepodarilo prichytiť pri čine: Fotopasce zlyhali

Bobry v nitrianskom mestskom parku o sebe dávajú vedieť ohrýzaním stromov. Vyfotografovať ich je priam nemožné. Nachytať sa nedali ani na fotopasce.

Ilustračný obrázok k článku Bobry v nitrianskom parku sa nepodarilo prichytiť pri čine: Fotopasce zlyhali
14
Galéria

Bobriemu páriku, ktorému sa zapáčila nitrianska Hangócka len tak hocikto cez rozum neprejde. Neželali si ani spoločné fotografie. Prišli na to mestskí pracovníci, ktorí sa pokúsili aktivitu bobrov zachytiť na fotopascu. Prítomnosť nového predmetu bobry ihneď spozorovali a jednoducho sa presunuli z dohľadu fotopascí. „Fotopasce sme v spolupráci s Mestskou políciou inštalovali na víkend na našu žiadosť v súvislosti s evidovaným novým poškodením stromov v parku,“ informoval vedúci odboru komunálnych činností a životného prostredia, Pavol Jakubčin.

Fotopasce mali podľa Pavla Jakubčina z odboru komunálnych činností a životného prostredia, slúžiť ako pomôcka pri ochrane stromčekov, na ktorých si bobry pochutnávajú. „Fotopasce sme umiestnili aby sme vedeli ako sa správa, odkiaľ prichádza, z ktorej strany budú asi tie stromy najviac atakované,“ prezradil Pavol Jakubčin.

Pokus s fotopascami nepriniesol požadované výsledky a bobra sa nepodarilo zachytiť. „Žiaľ nepodarilo sa ich zachytiť v zábere a tak nevieme koľko ich je a ani či sú udomácnený v jazierku, alebo prichádzajú z rieky nad hydrocentrálou,“ uviedol Pavol Jakubčin.

Fotopasce boli z mestského parku stiahnuté. „Fotopasce som dal stiahnuť Mestskej polícii, pretože ich nemôžem blokovať na tento účel príliš dlho,“ dodal Pavol Jakubčin, vedúci odboru komunálnych činností a životného prostredia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM