Adela Fruckova Šport

Bojovníci zo Žiliny demonštrovali svoju silu v Nitre: Súperom rozdávali nepríjemné údery

Na Nitrianskej noci bojovníkov reprezentovali naše mesto Žilinčania Michal Dubeň (17) a Radovan Kulla (21). Chlapci predviedli výborne výkony.

Ilustračný obrázok k článku Bojovníci zo Žiliny demonštrovali svoju silu v Nitre: Súperom rozdávali nepríjemné údery
Zdroj: Dnes24.sk

Kulla svojho súpera knokautoval po 45 sekundách

Prvý sa predstavil Radovan Kulla, ktorý bojoval v kategórii K1 +91 kg s poľským súperom Januszom Dylewskim. Kulla sa profesionálne venuje boxu už 4 roky, odohral približne 45 zápasov za hranicami Slovenska, z ktorých sa len 8 krát vrátil sklamaný. Dylewski je v poradí tretí kandidát, po dvoch predchodcoch, ktorí to z neznámych príčin vzdali. Meno protivníka sa Aresáci dozvedeli až v deň váženia. Poľský fighter nebol ľahkým orieškom, nejde o žiadneho nováčika. To však nášho reprezentanta nezneistilo a išiel si tvrdo za svojím cieľom. Protivníkovi nadelil K.O. po neuveriteľných 45 sekundách zápasu. Brilantný výkon dostal do rozpakov aj samotného Radovana: „Teším sa samozrejme z víťazstva, ale mám zmiešané pocity. Chcel som divákom predviesť svoju skvelú formu, koniec zápasu prišiel neočakávane skoro.“

Dubeň si z Nitry odniesol remízu

Michal Dubeň sa pobil s Nitrančanom Cyrilom Pažitným o titul majstra Slovenska federácie WKN. „Bol to pre mňa doposiaľ najdôležitejší zápas kariéry,“ prezradil nám Michal. Domáci protivník ho váhovo prevyšoval, to však nášho reprezentanta neodradilo. „Súper mal vyššiu váhu, ale to mi neprekážalo, niekoľkokrát som sa už ocitol v podobnej situácii a nerobilo mi to problém.“ Skúsenostne boli na rovnakej úrovni, obaja mali odohraté desiatky zápasov. Dubeň v roku 2015 vyhral Majstrovstvá Slovenska v K1 v kategórii junior (v hmotnostnej kategórii do 63,5 kg). Tento rok obsadil prvé miesto na Majstrovstvách Európy v Maďarsku v K1 v rovnakej kategórii.

Titul WKN v Žiline nezakotvil, zápas bude mať pokračovanie

Úvod bol naklonený Michalovi, ktorému sa podarilo niekoľkými kopmi zasiahnuť spodnú časť tela súpera, ten oponoval tvrdými boxerskými údermi. Michal sa im dokázal ubrániť a odvrátiť ich dobre mierenými zásahmi kolenom a nohami. Krátko nato však nastala mimoriadna situácia, kedy museli rozhodcovia zápas ukončiť.

„Zápas prebiehal v môj prospech, no potom došlo k diskutabilnému úderu, po ktorom Pažitný ostal ležať a museli ho previesť do nemocnice. Som presvedčený, že som ho kopol na vnútornú časť stehna, no rozhodcovia sa uzniesli, že išlo o slabiny, čo je mimo pravidiel. Preto ich konečný verdikt znel remíza,“ neskrýval sklamanie Michal. Zápas tak, bohužiaľ, skončil bez víťaza.

Autor: Soňa Muth

Foto: Peter Hvorečný

Nitrianska noc bojovníkov priniesla Žiline ovocie
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM