Hokej

Bokroš sa bude brániť súdnou cestou: Odmietol obvinenia z úplatkárstva

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš považuje ôsme miesto z MS za reálny obraz kvality slovenského juniorského hokeja.

Ilustračný obrázok k článku Bokroš sa bude brániť súdnou cestou: Odmietol obvinenia z úplatkárstva
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave sa však na pondelňajšom brífingu hovorilo najmä o kritike hráčov Martina Pospíšila a Miloša Fafráka k práci trénera i manažéra Romana Ulehlu.

Kormidelník Slovenska najskôr zhodnotil vystúpenie mužstva na šampionáte v Kanade: „Som tu na to, aby som vám odpovedal na všetky otázky. Ale najskôr zhodnotím MS. Naše umiestnenie je reálnym obrazom kvality nášho juniorského hokeja. Postup do semifinále je veľmi ťažké. Za uplynulých 14 rokov sa medzi štyri najlepšie tímy dostalo len päť krajín. Pokiaľ sa na to nebudeme pozerať reálne, tak sa klameme. Neobhajujem náš výkon, ale dostali sme ťažkú skupinu. Aj finalisti boli z našej skupiny. Švédi neprehrali v skupine 47 zápasov, naozaj sme nemali koho prekvapiť,“ uviedol Bokroš. S hodnotením trénera súhlasil aj kapitán Martin Fehérváry. „Súhlasím, že ôsme miesto je obrazom toho, na čo máme.“

Slovenskí reprezentační hokejisti do 20 rokov Martin Pospíšil a Miloš Fafrák sa po skončení šampionátu na svojich profiloch na sociálnej sieti Facebook vyjadrili k práci trénera SR 20 Ernesta Bokroša i manažéra Romana Ulehlu.

Obaja ostrou kritikou spochybnili prácu trénera, ktorá podľa nich ovplyvnila účinkovanie Slovákov na MS. „Chalani sa vyjadrili, je to ich vec. My sme nevedeli, že to plánujú. Je ťažké odpovedať na to, či s tým súhlasím,“ povedal kapitán Fehérváry, ktorý sa podľa slov Pospíšila mal postaviť za to, aby zostal v kádri. „Sme kolektív a všetko je postavené na komunikácii. Musíme jeden druhého podržať. My hráči sme sa za Martina postavili,“ priznal Fehérváry. „Ja si myslím, že sa to mohlo vyriešiť inak, z kabíny sa veci nemajú vynášať. Ale vyjadrili svoj názor, je to ich vec,“ doplnil obranca Marek Korenčík.

K téme sa vzápätí vyjadril aj Bokroš. „Je mi ľúto, že musíme otvárať takúto tému. Ak mal niekto problém, mohol to riešiť počas MS.“ Tréner SR zároveň odmietol obvinenie z úplatkárstva. „Dnes som sa dozvedel, že Martin Jakúbek dostal odo mňa esemesku, že som si od neho vypýtal 5-tisíc eur. Tak on má doma esemesku dlhé roky a nezverejnil ju? Aby ste vedeli, moji právnici sa mu ozvú. Na moju osobu som už počul veľa slov o tom, že beriem úplatky. Ale od dnešného dňa sa bránim právnou cestou. Ja som nikdy úplatok nevzal. Takú hlúposť by som nikdy neurobil. Na celý realizačný tím vysypali vlečku hnoja a inak ako súdnou cestou sa brániť nedá,“ dodal Bokroš.

Bokroš sa bude brániť súdnou cestou: Odmietol obvinenia z úplatkárstva
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM