Simona Ivančáková Regióny

Boli sme na to už zvyknutí, teraz sa to vytratilo: Všimli ste si aj vy zmenu v tatranských električkách?

Už pár dní v tatranských električkách absentuje niečo, na čo sme boli už tak akosi zvyknutí. Všimli ste si aj vy zmenu, ku ktorej došlo v tatranských električkách?

Ilustračný obrázok k článku Boli sme na to už zvyknutí, teraz sa to vytratilo: Všimli ste si aj vy zmenu v tatranských električkách?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zmena nastala v tom, že pri zahlásení jednotlivých zastávok už nebudete môcť počuť nemeckú verziu. Zaujímalo nás, prečo je po novom tomu vlastne tak.

„Rozsah hlásení vo vlakoch na území Vysokých Tatier pri počte 25 zastávok na 49 km tratí v troch jazykoch (slovenskom, nemeckom a anglickom jazyku) bol zdĺhavý. Vlaky zastavujú v krátkych časových intervaloch a dlhé a často sa opakujúce sa hlásenia neboli dostatočne vnímané,“ vysvetlila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Železničná spoločnosť Slovensko sa však túto zmenu okrem vlakov, ktoré premávajú do Tatier, rozhodla zaviesť aj v ostatných spojoch, ktoré jazdia na území našej republiky. „Aby informácie vo vlakovom rozhlase spĺňali účel informovanosti, hlásenia sme skrátili. Železničná spoločnosť Slovensko počas roka 2015 prehodnocovala rozsah hlásení vo všetkých vlakoch na Slovensku. V záujme zjednotenia bolo prijaté rozhodnutie, hlásenie realizovať v slovenčine a v jednom cudzom jazyku. Vybraný bol anglický jazyk,“ vysvetlila pre spravodajský portál Poprad 24 na záver Jana Morháčová.

Čítajte tiež:

Víťazný vianočný stromček v Poprade? Tak takáto výzdoba sa len tak nevidí!

Nákupná horúčka vrcholí, Popradčania otvorene: Toľko eur minieme na darčeky…

Foto: ilustračné

Z tatranských električiek sa niečo vytratilo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM