Aktualizované Krimi

V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla v utorok ráno žiadna bomba

Justičný palác, sídlo Krajského súdu v Bratislave a Okresného súdu Bratislava I, ako aj Najvyšší súd museli v utorok po 12:00 hod. evakuovať pre nahlásenie druhej bomby počas jedného dňa.

Ilustračný obrázok k článku V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla v utorok ráno žiadna bomba
6
Galéria
Zdroj: TASR

V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla žiadna bomba, ktorá bola nahlásená v utorok ráno. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného prezídia (PZ) v Bratislave II začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková.

Bombový poplach

„Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 10:00 hod. s negatívnym výsledkom,“ uviedla Slamková.

Bratislavský Justičný palác, sídlo Krajského súdu v Bratislave (KS) a Okresného súdu Bratislava I (OS), ako aj Najvyšší súd (NS) museli v utorok po 12:00 hod. evakuovať pre nahlásenie druhej bomby počas jedného dňa. Potvrdili to hovorca KS Pavol Adamčiak aj hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dvakrát nahlásili bombu aj na Okresnom súde Bratislava V, kde z tohto dôvodu odročili pojednávanie vo veci expolicajta Ľuboša T., ktorý je obžalovaný z obmedzovania osobnej slobody a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Nový termín pojednávania vytýči sudkyňa dodatočne.

Evakuácia najvyššieho súdu, ministerstva spravodlivosti a Justičného paláca
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM