Aktualizované Krimi Zo Slovenska

Bombový poplach na súdoch: Museli odložiť aj proces so starostom pre korupciu

Za posledné obdobie ide už o tretie nahlásenie bomby na slovenských súdoch.

Ilustračný obrázok k článku Bombový poplach na súdoch: Museli odložiť aj proces so starostom pre korupciu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Na všetkých slovenských súdoch boli opäť nahlásené bomby.

Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková. Ako oznámila, polícia poskytne širšie informácie, keď sa vykonajú potrebné úkony.

Evakuácia

„Po príchode príslušníkov PZ SR približne o 9:37 hod. bola nariadená evakuácia prítomných osôb – teda aj zamestnancov Krajského súdu v Bratislave (KS) a Okresného súdu Bratislava 1,“ povedal hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícia evakuovala aj osoby prítomné v budove Najvyššieho súdu SR a to krátko po 9:15 hod. Z tohto dôvodu museli prerušiť verejné zasadnutie v prípade bývalého dekana Univerzity Pavla J. Šafárika, ktorého pred troma rokmi Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) oslobodil spod obžaloby z nepriamej korupcie.

Prerušené bolo aj pojednávanie s bývalým starostom Marianky Radovanom Jurikom. Ten sa na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici zodpovedá z obvinení pre korupciu.

Za posledné obdobie ide už o tretie nahlásenie bomby na slovenských súdoch. Anonym nahlásil naposledy bombu 4. júna, predtým 14. mája.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM