Správy Regióny

Bratislava bude mať ďalšiu pláž pri Dunaji - na Fajnorovom nábreží!

Tešiť sa môžete na oddychovú a športovú zónu, ako aj centrálnu zónu so sedením a reštauráciou. Na svoje si prídu aj deti!

Ilustračný obrázok k článku Bratislava bude mať ďalšiu pláž pri Dunaji - na Fajnorovom nábreží!
4
Galéria
Zdroj: Verejné prístavy, a. s.

Na dlhodobo nevyužívaných pozemkoch na Fajnorovom nábreží je v posledných dňoch rušno. Na ploche v blízkosti Starého mosta sa objavili kopy piesku, ktoré naznačujú pozitívne zmeny.

Nová pláž

Na staromestskom nábreží vznikne ďalšia mestská pláž so všetkým, čo k tomu patrí – piesok, slnko, voda, ležadlá, plážové postele, slnečníky aj drevená terasa, kde si vychutnáte svoj obľúbený letný koktail! V nápojovom lístku nájdete aj čapované nápoje, nealko, nebude chýbať niečo pod zub – burgery, cestoviny či pizza.

Keďže nepôjde len o oddychovú zónu, ale aj o športovú, tešiť sa môžete aj na workoutové ihriská, volejbalové ihrisko a detské ihrisko. Na promenáde pri Dunaji tiež pribudnú nové lavičky a aj zeleň.

Úpravami územia by sa mal zlepšiť aj prístup do Eurovey. „Pláž sa bude rozprestierať od Starého mosta až k bývalému detskému ihrisku. Pozemok pod mostom nie je súčasťou nájmu, ale keďže je to spojovací bod medzi Euroveou a naším projektom, chceme tento priestor upratať, trochu ho zrekultivovať a dobudovať chýbajúci chodník prechodovou drevenou lávkou,“ povedal nový záhadný nájomca pre Bratislavské noviny.

Pozemky vlastní spoločnosť Verejné prístavy, a. s., ktorá ich na obdobie do októbra 2018 prenajala záujemcovi, ktorý na nábreží vybuduje športovo-oddychovú zónu a bezplatnú mestskú pláž. Aspoň na jednu sezónu teda Bratislavčania pocítia, aké príjemné je žiť v meste na rieke.

Mestská pláž na Fajnorovom nábreží
4
Galéria
Zdroj: Verejné prístavy, a. s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM