Webnoviny - Svet

Bratislava bude mať nové autobusové spojenie s Poľskom

WEBNOVINY.SK

Foto: biznes.interi­a.plBRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) – Spoločnosť Souter Holdings Poland začne 18. júna v Európe prevádzkovať expresné autobusové linky s nadštandardnými službami za nízke ceny. Osem autobusov bude spájať šestnásť poľských miest s Berlínom, Bratislavou, Prahou a Viedňou. Cestovné a rezervačný poplatok na linky PolskiBus.com podľa spoločnosti na rozdiel od low-cost leteckých prepravcov neobsahujú žiadne skryté poplatky.

"Verím, že linkou PolskiBus.com bude chcieť cestovať každý. Naše skúsenosti z Veľkej Británie, USA a Kanady ukazujú, že záujem o prepravu pohodlným autobusom majú záujem ľudia, ktorí cestujú za služobným účelom, študenti aj starší ľudia. Som si istý, že mnoho z našich zákazníkov nechá auto doma a vyberie si cestu moderným autobusom, ktorý mu ponúka množstvo výhod,” povedal Brian Souter, prezident Souter Holdings Poland. Nová firma vytvorí v Poľsku približne 100 pracovných mi­est.

Luxusné autobusy s dĺžkou 14,5 metra majú kapacitu 70 pasažierov a sú konštruované podľa najnovších európskych štandardov. Sú vybavené polohovateľnými koženými sedadlami, klimatizáciou, bezplatným Wi-Fi internetom, zásuvkami v sedadlách na dobíjanie notebookov a mobilných telefónov a toaletami. Umožňujú cestovať aj hendikepovaným pasažierom a vďaka novej generácii ekologických motorov len minimálne zaťažujú životné prostredie splodinami. PolskiBus.com nemá nastavené fixné ceny cestovného a ponúka lístky výlučne prostredníctvom internetu.

Souter Investments je súkromná rodinná investičná firma Briana Soutera, škótskeho podnikateľa v oblasti dopravy. Firma investuje a je držiteľom portfólia aktív predovšetkým vo firmách, kótovaných na burze, finančných investíciách a nekótovaných súkromných spoločnostiach. Portfólio Souter Investments zahŕňa spoločnosti v oblasti prepravy, luxusných tovarov, podporných služieb, infraštruktúry, finančných služieb, zdravotníctva, biopalív, elektrickej energie a životného prostredia. Tieto firmy majú spolu obrat 1,3 mld. libier (okolo 1,12 mld. eur) a zamestnávajú okolo 7 tis. ľudí na celom svete.

Souter Investments bola tiež nedávno súčasťou konzorcia, ktoré zrealizovalo akvizíciu Istanbul DenizOtobusleri AS („IDO“), tureckej firmy z oblasti prevádzky trajektov, ktorá prevádzkuje 52 plavidiel a prepraví ročne viac než 50 mil. cestujúcich cez Marmarské more. Brian Souter je generálnym riaditeľom a spoluzakladateľom Stagecoach Group plc., poprednej medzinárodnej skupiny v oblasti verejnej dopravy s rozsiahlymi aktivitami vo Veľkej Británii, USA a Kanade. Spoločnosť zamestnáva 35 tis. ľudí a prevádzkuje služby v oblasti autobusovej, železničnej, a električkovej dopravy.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM