Regióny Rôzne Zo Slovenska Technológie

Bratislava je zamorená bilboardmi. Vznikla interaktívna mapa na ich monitoring

Štve vás obluda pred vašou bránou? Alebo tá na výjazde z diaľnice? Nahláste ju!

Ilustračný obrázok k článku Bratislava je zamorená bilboardmi. Vznikla interaktívna mapa na ich monitoring
6
Galéria
Zdroj: Bratislava bez billboardov FB

Zastávky polepené plagátmi, novo natreté počmárané bratislavské mosty aj bilboardmi všade, kam sa obzriete. To je jedna z tvárí Bratislavy, na ktoré nie sme práve hrdí. Žiaľ, nelegálne reklamy zamorili mesto už natoľko, že cez ne nevidíme mesto.

Mesto bilboardov

Aj vás hnevajú bilboardy na každom kroku? Práve pre vás vznikla stránka, ktorá je iniciatívou s cieľom zmapovať bilboardy v Bratislave. „Poďme spolu zmonitorovať bilboardy v Bratislave, aby sme všetci, aj úradníci, vedeli o bilboardoch, ktoré špatia naše mesto, sú nelegálne, arogantne osadené a mohli sme s tým ďalej niečo spraviť,“ vyzývajú tvorcovia mapy.

Štve vás tá obluda pred vašou bránou? Alebo tá na výjazde z diaľnice? Otvorte LINK, označte na mape lokalitu (NA MOBILE: Potvrďte cez vaše GPS, alebo napíšte adresu. NA DESKTOPE: Pravým tlačítkom na myši označte miesto, alebo napíšte adresu.). Pridajte názov bilboardu (nepovinné), pridajte fotku bilboardu a odošlite bilbord administrátorom na pridanie na mapu.

Mapa už obsahuje vyše 200 záznamov billboardov. Na stránke tiež nájdete rebríčky s prvenstvami: Bilboard s najhorším miestom, Bilbaordový fail, Nevidím Bratislavu kvôli bolboardom, Ohrozuje dopravu, Zeleň prehrala boj s bilboardmi.

Odstraňovanie reklám

Podľa vypracovaného pasportu sa v hlavnom meste nachádza zhruba 9 600 reklamných zariadení. Z toho 2 800 je na pozemkoch mesta, 1 200 na pozemkoch mestských častí a zvyšok na súkromných pozemkoch. Kontrola doteraz zároveň preukázala, že zmluvu nemá 450 z nich, a tak mesto poslalo na stavebné úrady žiadosti na ich odstránenie.

Ďalšiu skupinu tvoria reklamné trojnožky. Mesto odstránilo z bratislavských ulíc minulú jeseň 428 takýchto zariadení. V novembri 2016 zároveň magistrát odstránil prvé dva nelegálne bilbordy z pozemku neďaleko Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v bratislavskej Petržalke.

Odstraňovanie bilbordov
6
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM