Správy Regióny

Bratislavčania sa najviac obzerajú po bytoch v Ružinove. Budú ešte drahšie?

Hoci je realitný trh široký a ponuka bytov relatívne veľká, stálicou medzi mestskými časťami, kde ľudia hľadajú byty, je stále Ružinov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania sa najviac obzerajú po bytoch v Ružinove. Budú ešte drahšie?
16
Galéria
Zdroj: TASR

V hlavnom meste sa byty predávajú ako čerstvé rožky. Vieme, o ktoré lokality a akú výmeru nehnuteľností je najväčší záujem.

Petržalka dobieha Ružinov

V Bratislave, a dá sa povedať, že aj celkovo na Slovensku, preferujú ľudia bývanie v bytoch pred rodinnými domami. A hoci nájdeme v Ružinove aj množstvo nových rodinných domov, najväčší záujem je práve o byty v tejto mestskej časti.

V hlavnom meste ľudia najčastejšie zháňajú dvojizbové a trojizbové byty v už spomínanom Ružinove. A hoci Petržalka ešte pred pár rokmi vzbudzovala dojem neatraktívnej „betónovej“ džungle, v súčasnosti je druhou najvyhľadávanejšou lokalitou. Jej atraktivitu podčiarkuje blízkosť centra mesta a zaiste aj prísľub kompletnej električkovej trate, ktorá by mala byť hotová v roku 2023.

Ako uvádza portál Nehnuteľnosti.sk, treťou najpopulárnejšou lokalitou z mestských častí Bratislavy pre rok 2017 je Nové Mesto.

Ceny dosiahli vrchol

A ako to bude s cenami bytov, ktoré v Bratislave v minulom roku dosiahli vrchol? Martin Lazík, analytik portálu Nehnuteľnosti.sk predpokladá, že stagnácia by sa mala prejaviť najmä v roku 2018 hlavne v Bratislave. „Aj v roku 2018 bude pokračovať sťahovanie sa za prácou do väčších miest z vidieka. To spôsobí rast lokálnych rozdielov – drahých nehnuteľností v mestách a okolí a lacných na vidieku,“ hovorí analytik.

Ceny by sa už prudko zvyšovať nemali. „Viacero realitných analýz v roku 2018 nepredpokladá výraznú zmenu na realitnom trhu. Tak ako v roku 2017, tak aj v roku 2018 budú nad relatívne vysokými cenami nehnuteľností prevažovať pozitívne faktory dostupnosti lacných peňazí a dobrých vyhliadok vyšších príjmov a vyššej zamestnanosti v ekonomike SR,“ dodáva Lazík.

Byty v Bratislave
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM