Webnoviny - Svet

Bratislavský hrad v stredu nedostane belasý šat

WEBNOVINY.SK

Foto: SITABRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Bratislavský hrad v stredu nedostane dočasný belasý šat. Rozhodla o tom Kancelárie Národnej rady SR.

Vedenie futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava požiadalo o to, aby počas stredajších večerných osláv zisku majstrovského titulu v Corgoň lige 2010/2011 na Hlavnom námestí umožnilo osvetlenie jednej z dominánt hlavného mesta SR belasými farbami, teda podľa klubových farieb bratislavského mužstva.

Kancelária NR SR však toto nepovolila.

"ŠK Slovan Bratislava vyjadruje ľútosť nad rozhodnutím Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá nášmu klubu neumožní využiť v rámci osláv zisku majstrovského titulu a Slovenského pohára špeciálne belasé osvetlenie Bratislavského hradu. Toto rozhodnutie však rešpektujeme.

Žiadosť sme podávali s dobrým úmyslom v snahe pripraviť fanúšikom nášho klubu i všetkým Bratislavčanom nevšedný zážitok a aj takýmto spôsobom sa im poďakovať za podporu, ktorou prispeli k mimoriadne úspešnej sezóne zavŕšenej ziskom 20. titulu česko-slovenského či slovenského majstra a 12. triumfom v Slovenskom pohári počas 92-ročnej histórie ŠK Slovan. Bratislavský hrad vnímame ako jeden zo symbolov mesta, ku ktorému sa hrdo hlásime a ktoré tiež reprezentujeme na futbalových trávnikoch.

Tak, ako k Bratislave neodmysliteľne patrí jej hrad, tak k nej patrí aj jej klub – ŠK Slovan. Na Bratislavský hrad sme nechceli premietať žiadne nápisy, symboly či akékoľvek iné posolstvá a sme presvedčení, že takéto osvetlenie počas jediného večera nemohlo v žiadnom prípade znevážiť Bratislavský hrad ako kultúrnu a historickú pamiatku. Veríme, že aj keď Bratislavský hrad belasý nebude, belasé srdcia všetkých slovanistov vytvoria zo stredajšieho večera nezabudnuteľný zážitok.," uvádza sa v tlačovej správe Slovana Bratislava.

Oslavy aj pohár v streduOslavy hráčov futbalového klubu Slovan Bratislava po zisku majstrovského titulu.Foto: SITA/Marián Peiger

ŠK Slovan Bratislava oficiálne oslávi zisk rekordného šiesteho majstrovského titulu v stredu 25. mája na Hlavnom námestí v Bratislave.

„Belasí“ si vybojovali primát zásluhou sobotňajšieho víťazstva 3:1 nad Dubnicou, pohár pre šampióna im však odovzdajú až po záverečnom 33. kole Corgoň ligy 2010/2011.

Zverenci českého trénera Karla Jarolíma nastúpia v stredu v poslednom kole na ihrisku Dunajskej Stredy. Po zápase sa presunú do Bratislavy, kde ich od 20.00 h na Hlavnom námestí čakajú oficiálne oslavy. V rámci nich vystúpi napríklad hudobno-zábavná skupina Lojzo, moderátormi podujatia budú Marcel Forgáč a Stano Gális.

„Program ešte nie je definitívne uzavretý. Hlavným bodom je, samozrejme, odovzdávanie trofeje. Môžem prezradiť, že chystáme aj nejaké prekvapenia. Urobíme všetko pre to, aby naši fanúšikovia boli spokojní,“ uviedol pre agentúru SITA manažér pre marketing a médiá ŠK Slovan Bratislava Tomáš Cho.

„Vyhoveli sme požiadavke zástupcov Slovana a pohár i medaily im odovzdáme v Bratislave na Hlavnom námestí. Väčšinou to býva tak, že oslavujúci klub si vyberie, kedy a kde chce prebrať trofej. Bez fanúšikov Slovana a patričnej atmosféry by to v Dunajskej Strede zrejme neboli poriadne oslavy,“ informoval agentúru SITA riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) pre Corgoň ligu Dušan Huňady.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM