Webnoviny - Svet

BREZNANÍK: Na duel so Žilinou sa veľmi tešíme

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA, AP BRATISLAVA 23. marca (WEBNOVINY) – V nedeľňajšom stretnutí 23. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2009/2010 proti FK Senica sa ľavý obranca Slovana Bratislava Michal Breznaník prezentoval krásnym volejom, vďaka ktorému v 57. min otváral skóre duelu. Na konečných 2:0 potom upravil Karim Guédé a „belasí“ sa po víťazstve dotiahli na ligového lídra MŠK Žilina na jediný bod. Práve „šošonov“ privítajú zverenci šéftrénera Dušana Tittela v stredajšom šlágri 24. kola domácej dlhodobej súťaže, ktorý sa od 20.00 h začne na štadióne na Pasienkoch aj pred televíznymi kamerami.

Michal Breznaník v predzápasovom rozhovore pre oficiálnu klubovú internetovú stránku potvrdil, že nálada v kabíne Slovana je momentálne výborná. „Všetci do jedného sa tešíme na toto stretnutie. S Žilinou je to vždy výborný futbal. Tešíme sa na atmosféru a veríme, že naši fanúšikovia nás prídu podporiť a vytvoria neopakovateľnú atmosféru, akú vedia urobiť len oni. Cítime, že je to veľmi dôležitý zápas. Samozrejme, aj po tomto stretnutí nás čaká ešte veľa ťažkých duelov o body, ale v stredu chceme byť úspešní a usadiť sa na čele tabuľky,“ vyhlásil 24-ročný ľavý obranca úradujúceho slovenského šampióna.

Ján Čapkovič čaká ťažký duel so šťastným koncom pre Slovan

Dlhoročný futbalista Slovana Bratislava a hráč základnej zostavy víťaza PVP v roku 1969 Ján Čapkovič bude stredajší zápas 24. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina (o 20.00 h) na 99,9 percenta sledovať v televízii.

„Celý deň som v jednom kolotoči, takže večer sa mi už na štadión nechce ísť. V pokoji si tento zápas pozriem v papučiach pred televízorom,“ povedal pre agentúru SITA legendárny útočník a autor rovnej stovky ligových gólov v bývalej spoločnej česko-slovenskej lige.

„Ako bývalý slovanista budem držať palce našim nasledovníkom. Bude to však ťažký a vyrovnaný zápas. Slovan má v súčasnosti kvalitný tím. Tak isto aj Žilina je momentálne veľmi kvalitné mužstvo. Takže podľa mňa to bude vyrovnaný zápas a v kútiku duše verím, že sa tento duel skončí víťazstvom Slovana,“ pokračoval 20-násobný československý reprezentant a účastník MS 1970 v Mexiku.

„Či slovanisti preskočia po tomto súboji Žilinčanov na vedúcej pozícii Corgoň ligy? Samozrejme, že áno. Len musia nad ňou vyhrať…“ nezaprel 62-ročný rodák z Bratislavy povesť pohotového vtipkára. „Ale teraz vážne. Ťažko predpovedať, aký priebeh bude mať tento zápas. To sa dopredu nedá presne povedať. Toto meranie síl môže toľko vecí pozitívne či negatívne ovplyvniť, že si netrúfam tipovať, ako sa skončí,“ pripomenul Ján Čapkovič vyrovnanosť oboch mužstiev.

„Posledný zápas Slovana so Senicou som na Pasienkoch nevidel, lebo som mal povinnosti v ŠKP Bratislava, kde ešte funkcionárčim, ale podľa referencií od ľudí, ktorí tento zápas sledovali z hľadiska, viem, že ak Slovan nad Žilinou chce v stredu vyhrať, musí hrať oveľa lepšie ako proti Senici. A tým som povedal všetko,“ konštatoval legendárny útočník a autor šiestich reprezentačných gó­lov.

Podľa neho Slovan v boji o vedúcu pozíciu v tabuľke musí ísť na doraz, lebo Žilina sa svojej líderskej pozície len tak ľahko nevzdá. „Určite to tuhý boj o každú loptu. Už sa na ten futbal teším,“ dodal odchovanec ČH Bratislava, ktorý na Tehelnom poli strávil v rozpätí rokov 1967 – 1977 desať najkrajších futbalových sezón vo svojej bohatej kariére.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM