Kristína Kožiaková Rôzne

Brezňanka Danka má toho už plné zuby: Názov ulice, na ktorej býva jej pripomína tajný kryt Kórejskej republiky! :)

Do našej redakcie prišiel nezvyčajný podnet. Brezňanka Danka sa nám posťažovala, že názov ulice, na ktorej býva je pre ňu už viac ako stresujúci. Dá sa s tým vôbec pohnúť?

Ilustračný obrázok k článku Brezňanka Danka má toho už plné zuby: Názov ulice, na ktorej býva jej pripomína tajný kryt Kórejskej republiky! :)
Zdroj: Dnes24.sk

„Bývať na ulici MPČĽ (Májoveho povstania českého ľudu)je pre mňa dosť stresujúce, aj keď si český ľud vážim,“ napísala Danka. Vraj ju donekonečna nebaví vysvetľovať, že nebýva na Marse alebo v tajnom kryte Kórejskej republiky. „Žiadam o premenovanie tejto časti Brezna,“ píše ďalej.

Podľa jej slov, by sa ulica mohla volať Slnečná alebo akokoľvek inak, ale toto už určite nie.

„Výdavky na zmenu dokladov nech znáša ten, kto tento názov ulice vymyslel,“ dodala na záver.

Spýtali sme sa kompetentných, ako by sa to mohlo riešiť. „Pokiaľ by mala byť ulica premenovaná, muselo by to ísť jednoznačne cez zastupiteľstvo,“ prezradil nám poslanec Daniel Struhár z volebného obvodu č. 3 v Brezne, kde spadá mestská časť Mazorníkovo a spomínaná ulica.

Podľa jeho slov, je oveľa jednoduchšie pomenovať novú ulicu ako premenovať starú.

„Ja sám som sa ešte s takýmto podnetom nestretol, ale ak by bola spísaná petícia a podpísala by sa pod ňu väčšina obyvateľov ulice, veci by sa dali riešiť,“ konkretizoval.

"Určite by však stálo za zamyslenie, čo by to znamenalo pre obyvateľov. So zmenou názvu ulice by nasledovala zmena všetkých existujúcich dokladov,"dodal na záver Struhár.

Táto ulica by sa vraj mohla premenovať: Aký je váš názor?
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM