Kristína Kožiaková Regióny

Brezniansky útulok v ohrození. Tisíce ľudí v snahe o záchranu Tuláčika spisujú petíciu

Útulok Tuláčik sa len v novembri minulého roku presťahoval do nových priestorov. Teraz mu hrozí vysťahovanie. Podľa slov Janky Kokavcovej z OZ Tuláčik by znamenalo koniec. Preto nič nenechali na náhodu!

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky útulok v ohrození. Tisíce ľudí v snahe o záchranu Tuláčika spisujú petíciu
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno „Tuláčikovia“ oslavovali a tešili sa zo sťahovania do nových priestorov. Teraz však nad nimi visí veľký otáznik. Čo bude ďalej?

OZ Tuláčik na svojom FB profile uverejnil prosbu o pomoc: „My všetci a je nás 57 dnes bývame v útulku Tuláčik a sme našim dievčatám nekonečne vďační za to, že sa o nás tak dobre starajú. Stará sa o nás aj pán doktor, máme tu velikánske výbehy, kde sa celý deň môžeme hrať s kamarátmi a nikdy nemáme hlad. Žijeme tu naozaj ako jedna veľká rodina a všetci sa máme radi. Bohužiaľ niektorí ľudia, ktorí doma priateľa ako sme my nemajú a nechápu nás, tvrdia, že hlasno štekáme a smrdíme. S týmto tvrdením my nikdy nebudeme súhlasiť lebo naše klietky sú vždy čistučké a vydezinfikované. Nie sme hluční, to len ráno keď prídu naše dievčatá ich privítame a hneď ako sa napapáme ideme do výbehov, kde sa naháňame a hráme až do večera. Večer o 17:00 hod. nás zatvoria aby sme sa vyspinkali a my poďakujeme dievčatám štekotom, inak to nevieme. Ale počas celého dňa sme ticho, aby sme nerušili nikoho v okolí.“

„Proti nášmu útulku sa spísala petícia, ktorú podpísalo približne 100 ľudí, ktorým je náš osud ľahostajný. Nechcú nás majitelia, nesmieme byť na ulici, kam máme ísť? Podľa slov Janky Kokavcovej z OZ Tuláčik neevidujú za sedem mesiacov ani jedinú sťažnosť,“ píšu ďalej.

„Našim plánom je docieliť aby útulok Tuláčik aj naďalej fungoval v týchto priestoroch pretože sťahovanie by pre nás znamenalo úplný koniec, keďže do sprístupnenia týchto priestorov sme investovali všetky peniaze,“ prezradila pre spravodajský portál Brezno 24 Janka.

Čítajte aj: Štvornohí tuláci mali predčasné Vianoce: Tieto slová sú pre nových krstných dosť zaväzujúce! FOTO

OZ Tuláčik nezaváhalo a v obehu je petícia za záchranu útulku, ktorú od spustenia na internete, 8. júna 2016, podpísalo už viac ako 3 800 ľudí. „Petíciou chceme sťažovateľom dokázať, že nielen nám v útulku záleží na tom, aby Tuláčik aj naďalej plnil svoju úlohu. Pomôžte nám prosím a podpíšte petíciu za záchranu nás a nášho milovaného útulku. Dnes vás potrebujeme viac ako kedykoľvek predtým,“ dodala Kokavcová

Do uzávierky článku sa nám nepodarilo získať vyjadrenie mesta. V prípade doručenia stanoviska mesta ho budeme aktualizovať!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Psíky, ktorým môžete rozžiariť oči: Tri rozkošné šteniaka z Tuláčika hľadajú nový domov

Sexi misska zapózovala na našich lúkach a dokonca zadarmo: V Brezne sme taký kalendár ešte nemali! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM